Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 490 kJ / 1 073 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 244,65 g |
| Tuky | 10,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 579 mg |
| Sůl | 1,47 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Prsa omyjeme, osušíme a každé rozkrojíme na dvě menší. Každé osolíme, opepříme a jemně posypeme kořením na kuře. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka.
Krok 2: Do remosky rozdrobíme bujonovou kostku, přidáme maso (není třeba olej), přidáme tymiánové snítky a vodu. Necháme v remosce dusit do poloměkka. Přidáme nakrájený pórek a necháme maso dojít, aby uvnitř bylo zcela bílé. Podávala jsem s bramborovou kaší.
Zveřejněno 29. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsíčka s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XyQm
Moje poznámka
Kuřecí prsíčka s pórkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XyQm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 18 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
pórek,
koření na kuře,
voda,
tymián,
sůl mořská,
pepř čtyř barev
Komentáře (1)