Šípkový sirup s vůní citronu a pomeranče
Šípky jsou ideálním zdrojem vitamínu C, který je v zimě potřeba doplnit. Při podzimní procházce tak můžete nasbírat červené bobulky a zpracovat je na lahodný a zdravý sirup s medem, citrony a pomerančem.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 486 kJ / 8 721 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,29 g |
Tuky | 5,16 g |
Vláknina | 252,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 119 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 022,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Převaříme vodu a necháme vychladnout. Šípky očistíme od lístků a nečistot, opláchneme a podrtíme (můžeme použít sáček na uzavírání a paličku na maso).
Krok 2: Poté naložíme drcené šípky do převařené vody a uložíme do lednice na 24 hodin, přidáme 1 citron nakrájený na plátky.
Krok 3: Pak vše dáme do velkého hrnce, přidáme cukr, med a šťávu z pomerančů a citronů a vše pouze zahříváme, nesmíme vařit. Když se cukr rozpustí, vše přecedíme přes sítko s plátnem nebo můžeme použít jemnou gázu či kávový filtr.
Krok 4: Naplníme do čistí, vymyté sklenice a uchováváme v lednici. Sirup je výborný na zimu do čaje, ale také jen do vody.
Zveřejněno 11. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípkový sirup s vůní citronu a pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j76W
Moje poznámka
Šípkový sirup s vůní citronu a pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j76W
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 2 minutami
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 20 minutami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 3 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 4 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 4 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 5 hodinami
Suroviny:
šípky,
citron,
pomeranče,
cukr třtinový,
med,
voda
Komentáře (1)