Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 301 kJ / 789 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,83 g |
| Tuky | 16,25 g |
| Vláknina | 12,81 g |
| Cholesterol | 1,23 g |
| Sodík | 435 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 66,62 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem namočíme sušené houby.
Krok 2: Do kastrolu dáme na kostičky nakrájený špek a necháme rozškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a trochu oleje.
Krok 3: Orestujeme a přidáme nakrájená játra, opepříme a orestujeme, pak játra vyndáme.
Krok 4: Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vývarem a přidáme houby.
Krok 5: Po chvíli vaření přidáme nakrájené papriky a rajčátka. Vaříme doměkka.
Zveřejněno 17. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9E8
Moje poznámka
Vepřová játra na špeku s houbami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9E8
Nejnovější recepty
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 13 hodinami
Červená rybí polévka
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková rybí polévka a kapří hranolky
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 14 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 42 minutami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 2 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 3 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 9 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 9 hodinami
Květákové placičky
Valis před 10 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 11 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 12 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 12 hodinami
Suroviny:
játra vepřová,
špek,
olej,
cibule,
houby sušené,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
sůl,
pepř,
vývar masový,
mouka hladká
Komentáře (11)
Vařil jsem paralelně ve dvou stejných kastrolech, pro větší objektivnost jsem je prohazoval na hořácích (jeden nikdy neví, jak který hřeje, že
Bez mouky..., ale aby bylo dost sóóósu, tak jsem použil do každého obří cibuli
A zda solit od začátku či až na konci?
No, Jana R. by řekla: JE TO ŠUMAFUK!!!