Borůvková galetka
Borůvky mají u nás sezonu v létě, kdy se stávají součástí ovocných knedlíků, buchet, koláčů. Změnou pak může být třeba tato původem francouzská galetka. Odleželé křehké těsto naplňte šťavnatými borůvkami a věřte, že si pochutná opravdu každý.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 742 kJ / 2 568 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,23 g |
| Tuky | 135,33 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 595 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 293,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny, kromě borůvek, zpracujeme v těsto. Pokud je suché a nejde spojit stačí si podle potřeby namočit ruce ve studené vodě.
Krok 2: Těsto zabalíme a dáme minimálně na 30 minut odpočinout.
Krok 3: Vychlazené těsto na pomoučené desce rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na kruh velikosti talíře. Přeneseme na plech, vyložený pečicím papírem, posypeme ovocem a okraje zahneme směrem ke středu i přes ovoce, které je v krajích.
Krok 4: Pečeme na 170 °C do zlatova, asi 30 minut.
Zveřejněno 19. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvková galetka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqV3
Moje poznámka
Borůvková galetka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkqV3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr třtinový,
sůl,
žloutek,
jogurt řecký,
soda jedlá,
borůvky
Komentáře (5)