Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 441 kJ / 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,20 g |
| Tuky | 31,84 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 1,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší zbytek bramborové kaše kaše smícháme s vejci, máslem solí, kořením a přisypáváme hrubou mouku, aby šly tvořit noky lžící. Tu namočíme před každým nokem do studené vody, aby se těsto nelepilo na lžíci, hned vkládáme do vařící se vody. Hotové jsou, až vyplavou.
Krok 2: Do zbylého těsta přidáme trochu polohrubé mouky, aby se daly tvořit tenké placičky. Pečeme na suché či lehce vymazané pánvi. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 22. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky a placky z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBo8k
Moje poznámka
Noky a placky z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBo8k
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 11 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celozrnné housky
Manik před 2 minutami
Margot koláč s jablky
jestedka před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 2 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 2 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 15 hodinami
Suroviny:
kaše bramborová,
vejce,
máslo,
máslo,
sůl,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
pepř
Komentáře (5)