Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 441 kJ / 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,20 g |
| Tuky | 31,84 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 1,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší zbytek bramborové kaše kaše smícháme s vejci, máslem solí, kořením a přisypáváme hrubou mouku, aby šly tvořit noky lžící. Tu namočíme před každým nokem do studené vody, aby se těsto nelepilo na lžíci, hned vkládáme do vařící se vody. Hotové jsou, až vyplavou.
Krok 2: Do zbylého těsta přidáme trochu polohrubé mouky, aby se daly tvořit tenké placičky. Pečeme na suché či lehce vymazané pánvi. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 22. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky a placky z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBo8k
Moje poznámka
Noky a placky z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBo8k
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 11 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 14 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 15 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 3 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 4 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 6 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 6 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Suroviny:
kaše bramborová,
vejce,
máslo,
máslo,
sůl,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
pepř
Komentáře (5)