Dvoubarevný strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi
Postup přípravy
Rozdělíme na dva stejně velké díly a do jednoho vpracujeme kakao. Každý díl těsta rozdělíme ještě na polovinu a zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout. Krok 2: Připravíme plech o velikosti asi 36 cm x 26 cm a vymažeme ho máslem. Krok 3: Na polovinu plechu nastrouháme světlé těsto a na druhou polovinu tmavé. Krok 4: Poklademe tvarohovou náplní, kterou připravíme smíchaním tvarohu s cukrem, pudinkovým práškem, žloutky a mlékem, nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Tvarohovou náplň poklademe okapanými a nakrájenými broskvemi.
Pak nastrouháme na tmavé těsto světlé a na světlé tmavé. Krok 5: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 35-40 minut podle typu trouby.
Zveřejněno 23. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvoubarevný strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrXYM
Moje poznámka
Dvoubarevný strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrXYM
Nejnovější recepty
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 2 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 3 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 3 hodinami
Chlebíčky s řepným hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Jemné marokánky
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké cukroví
Evellinka před 28 minutami
Květákový mozeček
radekfiala před 31 minutami
Staročeská pučálka
Iricek před 57 minutami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 1 hodinou
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 1 hodinou
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 2 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 3 hodinami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
cukr vanilkový,
žloutek,
kakao,
máslo,
prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
žloutek,
cukr,
mléko,
pudink,
bílek,
broskve,
máslo
Komentáře (2)