Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 698 kJ / 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,14 g |
Tuky | 66,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek očistíme, rozkrájíme podle velikosti kastrolu, svážeme do svazků, aby se nerozcupoval a uvaříme ve slané vodě. Necháme dobře odkapat a vychladit.
Krok 2: Olej, ocet, pepř a sůl prošleháme vidličkou. Přidáme nakrájenou cibuli, co nejvíc nakrájené pažitky a petrželky a posekáme nadrobno tak, aby vznikla hustá omáčka. Když není pažitka ani zelená petrželka, přidáme jen cibuli.
Krok 3: Pórky úhledně srovnáme na mísu, omáčku připravíme do omáčníku nebo skleněné misky a každý si na svém talíři pórek bohatě polije omáčkou. Je také možné pórek po uvaření nakrájet na menší kousky a smíchat s omáčkou, ale není to tak hezké.
Krok 4: Podáváme s bílým chlebem.
Zveřejněno 15. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórek à la chřest
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwPr
Moje poznámka
Pórek à la chřest
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwPr
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 1 minutou
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
pórek,
olej,
ocet vinný,
cibule,
pažitka,
pepř,
sůl,
chléb bílý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.