Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 698 kJ / 645 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,14 g |
Tuky | 66,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek očistíme, rozkrájíme podle velikosti kastrolu, svážeme do svazků, aby se nerozcupoval a uvaříme ve slané vodě. Necháme dobře odkapat a vychladit.
Krok 2: Olej, ocet, pepř a sůl prošleháme vidličkou. Přidáme nakrájenou cibuli, co nejvíc nakrájené pažitky a petrželky a posekáme nadrobno tak, aby vznikla hustá omáčka. Když není pažitka ani zelená petrželka, přidáme jen cibuli.
Krok 3: Pórky úhledně srovnáme na mísu, omáčku připravíme do omáčníku nebo skleněné misky a každý si na svém talíři pórek bohatě polije omáčkou. Je také možné pórek po uvaření nakrájet na menší kousky a smíchat s omáčkou, ale není to tak hezké.
Krok 4: Podáváme s bílým chlebem.
Zveřejněno 15. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórek à la chřest
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwPr
Moje poznámka
Pórek à la chřest
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwPr
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 7 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 9 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 11 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 11 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 12 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 12 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Suroviny:
pórek,
olej,
ocet vinný,
cibule,
pažitka,
pepř,
sůl,
chléb bílý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.