Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodná sous-vide kachní prsa s pomeranči

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lauben Lauben

Náročný

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 125 min

145 min (20 min příprava + 125 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie324 kJ /
77 kcal
Bílkoviny0,22 g
Tuky0,49 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy17,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první ponořte Lauben Sous Vide Stick do vodní lázně a nastavte teplotu na 63 °C a čas na 2 hodiny. Krok 2: Kachní prsa okořeňte dle svých zvyklostí, jen je v tuto chvíli ještě nesolte. Vložte je společně s oloupaným pomerančem nakrájeným na plátky do vakuového nebo zip lock sáčku. Poté ho uzavřete nebo zatavte. Krok 3: Až voda dosáhne plánované teploty, oznámí to Lauben Sous Vide Stick krátkým zvukovým signálem. To bude znamenat, že je čas vložit sáček s masem do připravené lázně. Krok 4: Až bude uvařeno otevřete sáček a maso vyjměte. Rozhodně však nevylévejte vodu, která se v sáčku vytvořila. Tento vzniklý vývar se bude totiž ještě hodit! Krok 5: Vezměte si ostrý nůž a nařezejte prsní kůži na mřížku. Poté rozpalte pánev, na kterou nemusíte dávat žádný tuk, protože kachní prsa jsou tučná sama o sobě. Opečte je z obou stran dozlatova, stačí 2–3 minuty z každé strany. Kdybyste opékali déle, mohlo by se maso zbytečně vysušit, a to nechcete. V tuto chvíli už můžete maso osolit. Krok 6: Ve výpeku osmahněte najemno nakrájenou červenou cibuli a až začne zlátnout, přidejte šťávu z druhého pomeranče, balsamico, a také vývar z kachních prsou z pytlíčku. Chuť dolaďte dvěma lžícemi brusinkové marmelády, dosolte a opepřete podle chuti. Následně ještě krátce provařte.

Lahodné pokrmy si můžete dopřát i se stolním kontaktním grilem Lauben Contact Grill Deluxe 2000ST.

Zveřejněno 18. 11. 2022

Poznámka autora Lauben

Recept vznikl za přispění Barbory Charvátové alias foodblogerky Máma v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodná sous-vide kachní prsa s pomeranči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkNLk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodná sous-vide kachní prsa s pomeranči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkNLk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kachní, pomeranče, marmeláda brusinková, ocet balsamiko, čerstvé bylinky, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu