Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 621 kJ / 2 061 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 234,94 g |
| Tuky | 73,84 g |
| Vláknina | 46,68 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 4,80 g |
| Sůl | 10,50 g |
| Sacharidy | 97,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet.
Krok 2: 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme čenek nakrájený na plátky a vložíme maso.
Krok 3: Zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Za občasného polévání výpekem a podlévání vývarem pečeme do měkka. Asi 1,5 - 2 hod.
Krok 4: Posledních 20 minut pokličku sejmeme a dopékáme tak, aby se na pečeni vytvořila zlatavá kůrčička.
Krok 5: Uzenou krkovici vložíme do hrnce s pařákem a vaříme do měkka po dobu asi 1 hodiny.
Krok 6: Klobásu rozkrojíme podélně napůl, vložíme do rozpáleného oleje a dozlatova opečeme.
Krok 7: Půlku cibule nakrájíme nadrobno vložíme do hrnce s rozpáleným sádlem, necháme zpěnit a potom přidáme sterilované zelí, které lehce posypeme kmínem a prohřejeme.
Krok 8: Stejný postup zvolíme i s bílým zelím.
Krok 9: Na talíř dáme porci bílého a porci červeného zelí položíme na něj opečenou klobásu a plátek vepřové pečeně a plátek uzené krkovice. Plejeme výpekem z vepřové pečeně.
Jako přílohu podáváme 2 druhy knedlíků (bramborový, houskový nebo vídeňský)
Jako přílohu podáváme 2 druhy knedlíků (bramborový, houskový nebo vídeňský)
Zveřejněno 17. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krušovický mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nroR
Moje poznámka
Krušovický mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nroR
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 3 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 7 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 11 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 1 hodinou
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 2 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 2 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Sahula před 3 hodinami
Krémová česnečka
magdalenka před 3 hodinami
Srbské rizoto z vepřové plece
Sahula před 3 hodinami
Sekaná z pekárny
magdalenka před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
Sahula před 3 hodinami
Tématické fráze:
pečená uzená krkovice,
vepřová pečeně plátky,
krušovický guláš,
sterilované maso,
krušovické vepřové maso,
krušovické maso,
vepřová krkovice pečení,
uvařit z klobasi gulas,
krušovický guláš recept,
krušovický plátek,
plátky z vepřové pečeně,
pečená krkovice plátky,
sterilované vepřové maso,
uzená klobása,
uzená krkovice pečená,
vepřová pečeně-plátky,
krkovice pečeně,
vepřová pečeně plátky recepty,
veprova krkovice knedlik zeli,
krkovice pečeně
Suroviny:
pečeně vepřová,
krkovice uzená,
klobása pikantní,
zelí červené,
zelí bílé,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř,
kmín celý,
sádlo vepřové
Komentáře (3)