Newyorský cheesecake

michalnaar Kuchař:

Doba přípravy: cca1h + chladnutí PT1H00M 10,12 Moučníky , Řezy 11 názorů

513

Suroviny

Na korpus:
120 g nesoleného másla
250 g drcených sušenek karamelových Lotus (ammareti)
Na náplň:
380 g bílé čokolády
750 g plnotučného tvarohu
380 ml plnotučného mléka
lusk vanilky
60 g moučkového cukru
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 180°C, máslo si rozpustíme v kastrůlku, vmícháme rozdrcené sušenky, promícháme a vtlačíme na dno koláčové formy cca 28cm v průměru, kterou buď vymažeme důkladně máslem nebo vyložíme pečícím papírem a pečeme 12 minut. Dáme na stranu a necháme vychladnout.

  2. Náplň: Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s mlékem. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se nám neudělal škraloup.

  3. Mezitím utřeme tvaroh s cukrem a dření s vanilky na krém a vmícháme polovinu rozpuštěné čokoády a poté jemně zbytek!

  4. Vlijeme do formy na korpus a necháme v chladničce alespoň 6 hodin.

  5. Ostrým nožem uvolníme prstenec formy a opatrně odstraníme! Ozdobíme čokoládovými hoblinkami nebo ovocem a zakysanou smetanou! Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Newyorský cheesecake

  • chikitita chikitita(neregistrovaná)

    ahoj, opravdu patri susenky jen na dno? na obrazku vypada, ze jsou i na bocich. vzhledem k tomu, ze se napln uz nedopeka, tak by tezko takhle zezlatla. opravdu je to tvuj obrazek?

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Postupovala jsem přesně dle popisu, cheesecake mi však ani po 16 hodinách v lednici neztuhnul. Konzistence čokolády s tvarohem byla pořád stejně tekutá jako když jsem tam tu směs lila. Netuším, v čem byla chyba. Plnotučný tvaroh jsem koupila vaničkový, ne ten v kostce,možná je o něco řidší,nevěřím však,že by způsobil tento nezdar. Dort jsem tedy nakonec upekla v troubě, abych ho nemusela vyhodit. Velké zklamání,nedoporučuji.:no:

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Michale, prosím, oprav čas pečení přímo v receptu, tady v komentářích to může někdo přehlédnout, bude to lepší. A jak jsem slíbila, máš bod.:yes:

    Odpovědět

  • michalnaar michalnaar(autor receptu)

    a to já vám něco přidám... byl jsem loni s hotelovkou 4 ;-)měsíce v Japonsku a přivezl jsem si tam odsud spoustu parádních receptů!!!! tak se zatím těšte

    Odpovědět

  • michalnaar michalnaar(autor receptu)

    sorry omlouvám se za překlep mělo to být 12 minut!:-)):-))

    Odpovědět

  • janana janana

    pečeme 123 minut :-):-((, taky tomu nerozumím:-D

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Vypadá to nádherně a ta náplň musí být skvělá. Akorát nevím, jestli je tam překlep, nebo blbě čtu, nebo se to fakt peče 123 minut? To je přes dvě hodiny, fakt, jo? Až to budu vědět, pošlu bodík :yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Tondo, ty máš furt málo?:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tondo - a Paprička už jede, viď?:-D Jinak :-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Michale, vítám tě tady a jsem ráda, že posílíš řady našich chlapů-kuchaříků. Doufám, že se ti bude s náma "babama" líbit a že tě to tady bude těšit;-)
    Začal jsi teda skvěle tímto receptem, tak můžeš pokračovat, budeme jenom rádi:-)a dávám ti velkého bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    No chlape,skvělý.Smekám před tebou klobouk. Budu muset Papriku ukecat, aby tento luxusní kousek taky zkusila:yes::-8
    Tonda - u Papriky tiše závidící

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo