Brambory v pivu

Jaruna18 Kuchařka: Jaruna18

6 porcí Drůbeží maso 14 názorů

Suroviny

1 velké kuře
1,5 kg syrových brambor
1 pivo
koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče naskládáme omyté, na kolečka (asi půl cm silné) nakrájené syrové brambory ve slupce, tak aby byl pekáč téměř plný.

  2. Kuře rozčtvríme, osolíme a poklademe na brambory, když použijeme jiné maso, krájíme ho třeba na silnější plátky.

  3. Ve větší misce (pozor trochu pění, hlavně sůl) smícháme půl litr piva s kořením (např. 2 lžičky grlilovacího, 2 lžičky koření na ryby, 2 lžičky vegety, 2 lžičky gulášového - záleží na vaší fantazii, nebo co doma máte). Vlijeme do pekáče, překryjeme alobalem a pečeme naplno v troubě asi 2 hodiny. Až budou brambory měkké, alobal asi v polovině pečení odstraníme, záleží na druhu masa.

Poznámka

Recept vymyslela dcera a dělá ho dost často.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory v pivu

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Aničko,to mám radost a děkuji za foto.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+18:yes:Včera bylo k obědu a pochutnali jsme si,kuře jsem neporcovala a přidala jsem jednu cibuli a malou mrkev:-)Vaření v jednom hrnci mám moc ráda;-):yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Mirca75,dík za fotečky a jsem ráda že Vám chutnalo i když pálilo.Já mám pálivé ráda,tak to vyzkouším.Ale staročeské koření jsem u nás v obchodě dlouho neviděla.Já ho používám do houbového guláše,ale teď ho nemám.:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jarmilo:-)tak jsem minule opravdu udělala a moc jsme si pochutnali:-p:-p.Pivo jsem použila půl na půl tmavé a světlé;-),maso jsem vyostila a nakrájela na plátky a koření jsem dala Staročeské.Ovšem chci všechny upozornit,že toto koření je větším množství podobné chili:-( a jelikož jsem to netušila tak jsme měli "Pekelné" brambory v pivu:-D.Pálilo to jako ďas,ale sníst se to dalo;-).Takže u mě zůstává recept v oblíbených,jen příště použiji jiné koření:-p;-):-D.Posílám fotečky a boďku

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Už jsem udělala, ale musím dodat s pivem opatrně:-!, jak píše sodovka,aby to nebylo hořké:-! Jinak fantazii se meze nekladou, je to opravdu moc dobré, sice nedávám koření na ryby, ale zase přidávám to, co u nás jede:-8 a je pravda, že to jde udělat z jakéhokoliv masa, jak píše autorka a já to peču v pekáči pod poklicí cca 1,5-2 hod., takže Jarmilka má bodík a pochvalu:yes::-D

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jarmilo:-)co mě to dalo práce práce tuhle tvou mňamku znovu najít:-O.Minule jsem si ho,já trumbera neuložila a teď hledám jako krtek:-(:-D.Hurá našla jsem a oznamuji že budu dělat na zítra k večeři-.Nepamatovala jsem si jestli není zapotřebí něco naložit,či tak..;-).Koupila jsem krůtí stehna(to manžel akceptuje;-)),takže je vykostím a zítra písnu,jak jsme si pochutnali:-p

    Odpovědět

  • plotna plotna

  • ruzovka ruzovka

    Opravdu výborný recept:yes:jen sem ještě přidala cibuli a lžičku medu;-).Mohu jen doporučit:-D

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Pivo musí být nízkostupňové. V opačném případě je šťáva hořká. Mám velie dobré zkušenosti s černým pivem KOZEL 10.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    :-p:yes:Dobrý nápad!:yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Bibinko,díky,já nevěděla kam to mám dát.Jestli pod bramborové nebo masové.;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jaruško, ještě můžeš dát jeden recept na"Kuře v pivu", když se to polévá všechno, jak brambory, tak kuře:-D, ale bodík letí za tebou:yes:

    Odpovědět

  • Jaruna18 Jaruna18(autorka receptu)

    Mirca75,tak to je výhoda,že to může být s jakýmkoliv masem.To pivo se vypeče a není to zas tak moc znát.Vnoučata to milují.;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jarmilo:-)to vypadá jako bezva recept pro ty co mají rádi pivní příchuť;-).A když se to ještě propojí s chutí dobrého masa a koření,tak to musí být moc :-p:-p.A protože můj manžel je zrovna tenhle případ,tak receptík ukládám a uvařím mu ho:-).Jen asi s jiným masem-on na pipinky moc není;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jak naložit bůček jak naložit kuře jak naložit králíka jak naložit krkovici jak nalozit rybu kralik na pivu jak nalozit brambory naložit králíka krkovice na pivu chili brambory jak naložit štiku brambory s pivem kure s bramborami na pivu recepty na buřty na pivě a medu zapecene brambory na pivu jak naložit ryby brambory na černém pivu nizkostupnove pivo co je nízkostupňové pivo zapečené brambory a kuře na pivu

Zapomněl/a jsem heslo