Hrapolka
Dobrá hrachovka s vůní česneku nás vždy nejen zasytí, ale i hrásně zahřeje. Při namáčení hrachu se vyplaví velká část nadýmavých oligosacharidů do vody. Pokud tedy budete hrách vařit v nové vodě, zmírníte případné nadýmání, kvůli kterému upadá hrách v nemilost.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 571 kJ / 2 527 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,28 g |
Tuky | 104,66 g |
Vláknina | 59,92 g |
Cholesterol | 84 mg |
Sodík | 954 mg |
Sůl | 2,08 g |
Sacharidy | 269,44 g |
Postup přípravy
Ozdobou může být jarní cibulka, petrželka či pažitka.
Zveřejněno 2. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrapolka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZZX
Moje poznámka
Hrapolka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYZZX
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 18 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 42 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 50 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 1 hodinou
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 2 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 2 hodinami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 3 hodinami
Suroviny:
hrách,
pohanka,
škvarky,
špek uzený,
sádlo,
cibulka,
libeček,
česnek,
majoránka,
pepř mletý,
sůl
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.