Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Tento recept je skvělá volba, pokud chcete udělat radost milovníkům kombinace ovoce + sýr + maso. Navíc přidejte mandličky a "kaviár " z brusinek. Uvidíte, že tento pokrm bude vašimi strávníky kladně přivítán.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 567 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,78 g |
Tuky | 29,15 g |
Vláknina | 4,86 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 18,82 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na brusinkový kaviár smícháme džus s vodou a želatinou. Zahřejeme, odstavíme a mícháme, až se želatina zcela rozpustí.
Krok 2: Poté ji pomocí injekční stříkačky kapeme do hodně vychlazeného oleje v malé misce. Utvoří se kuličky, jelikož olej odpuzuje vodu. Pak na sítku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Krok 3: Prsní krůtí řízky mírně naklepeme mezi fólií, osolíme, okořeníme a poprášíme moukou z obou stran.
Krok 4: V rozpálené pánvi na přepuštěném másle (nebo másle se lžičkou oleje) opečeme řízky z obou stran.
Krok 5: Na každý řízek položíme plátek sýru, zakryjeme na minutu poklicí a necháme sýr rozpustit.
Krok 6: Odsuneme řízky stranou a v pánvi opečeme rychle i kolečka ananasu. V menší pánvičce současně opražíme nasucho plátky mandlí.
Krok 7: Podáváme s různě upravenými bramborami, řízek posypeme plátky opražených mandlí a doplníme ananasem s brusinkovým kaviárem.
Zveřejněno 9. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68B2z
Moje poznámka
Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68B2z
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 2 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 26 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 33 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 45 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Suroviny:
prsní řízek,
sůl,
koření tandoori masalo,
mouka hladká,
ghee,
ananas,
mandle plátkové,
sýr gouda,
džus brusinkový,
voda,
želatina červená,
olej
Komentáře (4)
Jen pro ujištění:tou želatinou myslíš Dortové želé, takový malý sáček ?Děkuji za odpověď,hezkou neděli, Maruško
Na ten barevný"kaviár"používám snadnější postup.Dr. Oetker Dort-želé(barva podle potřeby) naliju na tácek a po ztuhnutí vypichuju brčkem na limonádu.Po vyfouknutí to sice nejsou doslova kuličky,ale ještě nikdo to tak podrobně neprohlížel