Bělohradské kyselo slavnostní
V Podkrkonoší se kyselo vařilo po celý rok. Někde se brambory vařily zvlášť ve slupce, jinde se přidávala smetana, nebo houby v soli místo sušených. Základ byl vždycky žitný kvásek a výsledkem syté, plnohodnotné a velmi chutné jídlo.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 607 kJ / 3 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,96 g |
| Tuky | 163,92 g |
| Vláknina | 26,35 g |
| Cholesterol | 2,85 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,10 g |
| Sacharidy | 242,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bělohradské kyselo slavnostní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRrPN
Moje poznámka
Bělohradské kyselo slavnostní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRrPN
Nejnovější recepty
Žampionový krém
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 4 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Růžová bábovka
Přidáno před 15 hodinami
Hovězí krk pečený na česneku
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 2 minutami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 18 minutami
Pečené koleno
magdalenka před 32 minutami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 36 minutami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 1 hodinou
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Růžová bábovka
jemelka před 2 hodinami
Jednoduchá krupicová kaše aneb pohádka mládí
magdalenka před 2 hodinami
Nakládaný bůček
magdalenka před 2 hodinami
Bramborový chléb s prefermentem
magdalenka před 2 hodinami
Suroviny:
kvas žitný,
kvásek,
houby sušené,
voda,
voda,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
brambory,
máslo,
cibule,
vejce,
petržel
Komentáře (3)