Vegan pizza
Skvělou pizzu jako z italské pizzerie si můžete připravit jednoduše i doma. Dokonce také ve vegan verzi. Základní kynuté těsto potřete rajčatovým sugem s bazalkou a oreganem. Na to pak už jen vrstvíte, co máte rádi.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 464 kJ / 1 067 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,25 g |
| Tuky | 14,75 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 198,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na těsto: mouku prosejeme, smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě cca 40 minut kynout. Poté si těsto rozdělíme na dvě části.
Krok 2: Z každé části si vyválíme tenký kruh, okraje necháme silnější.
Krok 3: Na sugo: rajčata z plechovky dáme do misky, přidáme ostatní ingredience a tyčovým mixérem je rozmixujeme.
Krok 4: Na vyválené těsto naneseme sugo, libovolně ozdobíme a dáme do předehřáté trouby na maximální teplotu do spodní části (do jedné třetiny trouby) na cca 6 minut péct, je potřeba to hlídat, čím vyšší teplota, tím rychleji pizza bude. Ideální je předehřát v troubě i kámen na pizzu nebo alespoň plech.
Zveřejněno 13. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vegan pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0yy
Moje poznámka
Vegan pizza
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR0yy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 10 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 10 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 10 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
cukr,
sůl,
droždí sušené,
olej olivový,
rajče,
bazalka čerstvá,
cukr,
sůl,
koření oregáno,
sýr veganský,
salám,
brokolice,
kukuřice
Komentáře (2)