Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Snadná příloha se vždycky hodí. Knedlíky mají z hrnku hezký tvar, sníh z bílků jim dodá nadýchanost a rohlíkové krutonky výbornou chuť po másle. Příprava není složitá, výsledek výborný a chutný.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 315 kJ / 1 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,39 g |
Tuky | 54,02 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 619 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 250,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve nakrájíme rohlíky na kostky. Na másle je opečeme dozlatova a necháme vychladnout.
Krok 2: Smícháme všechny sypké suroviny se dvěma žloutky a kefírem. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
Krok 3: Do těsta vmícháme lehce sníh a nakonec rohlíkové krutony. Hrnky (rovné) vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo vymažeme tukem.
Krok 4: Těsto nesmí být husté, ale ani řídké. Naplníme hrnky a vaříme 30-35 minut pod poklicí ve vodní lázni.
Krok 5: Po uvaření vyzkoušíme špejlí, musí být suchá. Necháme chvilku odpočinout, vytáhneme a nakrájíme.
Zveřejněno 26. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61JV
Moje poznámka
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R61JV
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 17 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 20 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno 6. 5. 2025 05:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maďarská rybářova polévka Halászlé
gedzitka před 5 minutami
Chia pudink s ovocem
nasr.ferid před 42 minutami
Krémová cibulačka
IIvveettaa před 4 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 11 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 12 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 13 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 13 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 13 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 14 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hrubá,
vejce,
kefír,
rohlík,
máslo,
olej,
sůl,
soda jedlá
Komentáře (2)