Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Pro slavnostnější oběd, či večeři, se doslova perfektně hodí šťavnaté hovězí závitky se slaninou a mrkví, s omáčkou z červeného vína. Jejich příprava je sice zdlouhavější, ale výsledek opravdu stojí za to.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 453 kJ / 1 781 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,90 g |
| Tuky | 168,50 g |
| Vláknina | 7,25 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 3,41 g |
| Sůl | 8,50 g |
| Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí kýtu nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Mrkev oloupeme. Jednu mrkev nakrájíme na proužky, zbytek nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Na každý plátek masa dáme plátek slaniny a proužek mrkve, zabalíme do závitku a párátkem upevníme a posypeme lehce hladkou moukou.
Krok 3: Na širší hluboké pánvi si rozpálíme olej a necháme závitky zatáhnout.
Krok 4: Přidáme pyramidy s kořením, zbytek mrkve nakrájené na kostičky, orestujeme, lehce podlijeme vínem, vodou a necháme pozvolna dusit do měkka za občasného míchání a podlévání.
Krok 5: V kastrolku rozehřejeme máslo. Přisypeme mouku a mícháme do zhnědnutí, poté ihned odstavíme z plotny.
Krok 6: Nakonec přidáme zbytek vína, provaříme, zahustíme tmavou jíškou, případně dosolíme.
Krok 7: Párátka vyndáme a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme zvolit šťouchané brambory.
Zveřejněno 14. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQGW
Moje poznámka
Hovězí závitky na víně (s mrkví)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQGW
Nejnovější recepty
Staročeský kuba
Přidáno před 20 minutami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 41 minutami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno před 22 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové kostky po bratislavsku
BinaSa před 22 minutami
Bílkový chlebíček
Jajav před 1 hodinou
Zelná polévka strýce Jiřího
Vaha 1972 před 2 hodinami
Zapečená krkovička se žampiony a zakysanou smetanou
Ivet88 před 3 hodinami
Jemné kokosové cukroví
Verunkavh před 3 hodinami
Klášterské řezy
Anickamanicka před 4 hodinami
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 5 hodinami
Vánoční cukroví
fragolina před 11 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 15 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 16 hodinami
Suroviny:
kýta hovězí,
slanina,
mrkev,
víno červené,
koření na vývar,
sůl,
pepř mletý,
olej,
mouka hladká,
tuk
Komentáře (2)