Kachní prsa s cuketovým zelím
V tomto receptu naplno využijeme cukety z naší zahrádky. Kachní prsa s křupavou kůžičkou podáváme s cuketovými knedlíky, které zpestříme petrželkou a červenou paprikou, a cuketovým zelím.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 814 kJ / 1 629 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 42,29 g | 
| Tuky | 55,14 g | 
| Vláknina | 24,21 g | 
| Cholesterol | 259 mg | 
| Sodík | 151 mg | 
| Sůl | 0,41 g | 
| Sacharidy | 232,65 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kůži kachních prsou nařízneme do mřížky, posypeme drceným kmínem a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a vložíme do něj maso nejdříve kůží dolů a po vytvoření křupavé kůžičky otočíme. Trvá to asi 20 minut.
	Krok 2: Mezitím připravíme knedlíky. Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme 30 minut stát. Potom z ní vymačkáme tekutinu a přidáme všechny uvedené suroviny. Mouku přidáváme podle potřeby. Pokud je těsto moc řídké, můžeme přidat podle potřeby strouhanku.
	Krok 3: Z umíchaného těsta rukama vytvoříme malé kulaté knedlíky, nebo pomocí dvou lžic tvoříme noky a vhodíme je do vroucí vody. Vaříme 7 minut.
	Krok 4: Dále připravíme cuketové zelí. Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme neoloupanou, na hrubém struhadle nastrouhanou cuketu, osolíme, opepříme, přidáme kmín, ochutíme octem a cukrem, podle potřeby podlijeme a dusíme 20 minut.
Zveřejněno 24. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kachní prsa s cuketovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OZY
Moje poznámka
					
				
Kachní prsa s cuketovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2OZY
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Suroviny:
						
							prsa kachní, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							krupice, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							moučka škrobová, 
						
						
							kypřící prášek, 
						
						
							petrželka, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							strouhanka, 
						
						
							olej, 
						
						
							cibule, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							ocet, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.