Šneci z listového těsta
Šneci z listového těsta jsou lahodné a rychlé pohoštění, které si zamilujete pro jejich křupavost a bohatou chuť. Tento jednoduchý recept kombinuje jemné listové těsto s pestrou náplní podle vaší volby – od šunky a sýra po špenát a ricottu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 513 kJ / 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,68 g |
| Tuky | 45,56 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 525 mg |
| Sodík | 3,82 g |
| Sůl | 9,21 g |
| Sacharidy | 13,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 180 °C a na plech rozložíme pečicí papír.
Krok 2: Rozbalíme listové těsto a vyválíme z něho obdélník o rozměru 15×40 cm.
Krok 3: Těsto pomažeme rovnoměrně kečupem a ten lehce posypeme majoránkou. Na povrch rozložíme rovnoměrně šunku, sýr a kukuřici (neboli ozdobíme jako pizzu).
Krok 4: Hotovou "pizzu" srolujeme jako štrúdl a nakrájíme na kolečka o síle asi 2 cm.
Krok 5: Na pečicí papír vyskládáme šneky hezky vedle sebe. V hrnku rozšleháme vajíčko a šneky s ním pomažeme a lehce posypeme kmínem.
Krok 6: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut, až povrch zezlátne. Podáváme je za tepla.
Zveřejněno 30. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šneci z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkl13
Moje poznámka
Šneci z listového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xkl13
Nejnovější recepty
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 41 minutami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 17 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
šunka,
sýr tvrdý,
kukuřice sterilovaná,
kečup sladký,
kmín celý,
majoránka,
vejce
Komentáře (4)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0