Pečený lilek s játrovým ragú
Ochutnejte lilky v nevšední kombinaci s jablkem a kuřecími játry. Lilkové mističky plněné směsí restovaných jater, kousků lilku a jablka, spojené zakysanou smetanou, zapečete v troubě.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 776 kJ / 663 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,59 g |
| Tuky | 27,21 g |
| Vláknina | 13,25 g |
| Cholesterol | 1,53 g |
| Sodík | 271 mg |
| Sůl | 0,64 g |
| Sacharidy | 43,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky opláchneme a seřízneme jim vršky. Spodní část vydlabeme, vzniklé misky posypeme solí a zatím odložíme.
Krok 2: Vydlabaný vnitřek a vršky lilků nakrájíme na kostičky a promícháme se solí. Přibližně po 20 minutách kostičky propláchneme vodou a vymačkáme.
Krok 3: Lilkové misky vypláchneme tekoucí vodou a povaříme v mírně osolené vodě. Cibulovou nať nakrájíme na kolečka. Jablko opláchneme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky.
Krok 4: Kuřecí játra propláchneme v cedníku a necháme okapat. V pánvi zpěníme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme játra, špetku pepře a za stálého míchání opékáme. Jakmile játra změní barvu, přidáme kostičky lilku, jablko, cibulovou nať, 1/2 lžičky kari koření a sůl.
Krok 5: Vše opečeme a krátce podusíme. Kysanou smetanu trochu naředíme, rozmícháme s hladkou moukou a vmícháme do pánve. Krátce podusíme, až směs zhoustne.
Krok 6: Podle potřeby dochutíme solí a rozdělíme do připravených lilků. Přendáme do zapékací misky, mírně podlijeme a pod alobalem pečeme asi 45 minut.
Zveřejněno 3. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený lilek s játrovým ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBn2n
Moje poznámka
Pečený lilek s játrovým ragú
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBn2n
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 13 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 8 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 13 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 13 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 14 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 14 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
játra kuřecí,
pepř,
cibule,
cibule,
jablko,
smetana kysaná,
mouka hladká,
koření kari,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.