Jednoduchá jablečná buchta
Nevíte, co s jablky? Tohle je velmi jednoduchý recept na jablečný koláč, po kterém se doma jen zapráší. Pokud chcete docílit ještě rozmanitější chuti, můžete jablíčka provonět skořicí a přidat také rozinky nebo ořechy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 534 kJ / 2 757 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,58 g |
| Tuky | 18,39 g |
| Vláknina | 30,60 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 229 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 562,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka očistíme, nastrouháme nahrubo. Kdo chce, může je předtím i oloupat.
Krok 2: V míse smícháme ostatní suroviny a nakonec přimícháme nastrouhaná jablka. Můžeme přidat i špetku skořice.
Krok 3: Přendáme do zapékací mísy nebo do pečicím papírem vystlaného menšího plechu s vyššími okraji.
Krok 4: Dáme do trouby a pečeme přibližně 20 minut na 170-180 °C.
Zveřejněno 22. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz3p
Moje poznámka
Jednoduchá jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYz3p
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 15 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 30 minutami
Domácí utopenci
mmmMichal před 12 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 13 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 14 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 15 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 15 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 15 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 15 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 16 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 16 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
krupice pšeničná,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
cukr,
mléko,
jablko,
skořice
Komentáře (3)
moc mi chutnala