Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Krůtí maso, čerstvé voňavé hříbky a výrazný koriandr tvoří výborné jídlo, které si jistě oblíbíte. Omáčce dodává chuť bílé víno a trochu tymiánu a vše spojí a zjemní smetana. Podávejte s těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 006 kJ / 2 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 129,27 g |
Tuky | 66,23 g |
Vláknina | 35,77 g |
Cholesterol | 163 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 398,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.
Krok 2: Hříbky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji zpěníme oloupanou a nakrájenou cibulku, na ni vložíme maso a orestujeme, aby se zatáhlo.
Krok 3: Potom je podlijeme bílým vínem, ochutíme špetkou tymiánu a necháme dusit asi 30 minut.
Krok 4: Pak přidáme nakrájené houby, promícháme a dusíme dalších 15 minut. Když jsou maso i houby měkké, zalijeme smetanou a necháme 5 minut povařit, pak odstavíme.
Krok 5: Nakonec zakápneme citronovou šťávou a vmícháme hrst čerstvého koriandru.
Krok 6: Podáváme s těstovinami.
Zveřejněno 25. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnGZ
Moje poznámka
Krůtí stehno s hříbky a koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpnGZ
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 21 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krenex
dragomirac před 30 minutami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 44 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 48 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 1 hodinou
Buchta Fešák
LuccHansel před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 2 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 3 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 4 hodinami
Suroviny:
stehno krůtí,
houba hřib,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
cibule,
olej,
víno bílé,
smetana,
citron,
koriandr čerstvý,
těstoviny
Komentáře (1)
K receptu nejsou žádné komentáře.