Vinná klobása s jablky
Dozlatova upečená vinná klobása je klasika, která si našla cestu i na sváteční stoly. Pochutnat si na ní můžeme i mimo Vánoce, například v kombinaci s jemnou bramborovo-jablkovou kaší posypanou křupavou smaženou strouhankou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 584 kJ / 3 964 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 168,01 g |
| Tuky | 228,06 g |
| Vláknina | 41,10 g |
| Cholesterol | 577 mg |
| Sodík | 8,64 g |
| Sůl | 20,60 g |
| Sacharidy | 289,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Klobásu opláchneme, osušíme a nakrájíme na dílky. Stočíme je do spirály a zpevníme špejlemi. Naskládáme do pekáčku, podlijeme vodou, přidáme snítku rozmarýnu a v předehřáté troubě dozlatova upečeme.
Krok 2: Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a povaříme v osolené vodě. Když jsou poloměkké, přidáme oloupaná jablka nakrájená na kostičky a společně uvaříme doměkka.
Krok 3: Vodu slijeme, brambory a jablka rozšťoucháme a naředíme horkým mlékem. Přidáme lžíci másla, osolíme, a pokud jsou jablka příliš kyselá, můžeme přidat i špetku cukru. Vymícháme hladkou kaši a uchováme v teple.
Krok 4: V pánvi rozpustíme zbylé máslo, vsypeme strouhanku a dozlatova osmažíme.
Krok 5: Upečené klobásy vyjmeme a uchováme v teple. Výpek naředíme malým množstvím vody. Na plotně odvaříme připečenou šťávu. Zahustíme jíškou, dochutíme solí a pepřem.
Krok 6: Klobásy rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a ozdobíme snítkou rozmarýnu. Podáváme s kaší posypanou osmaženou strouhankou.
Zveřejněno 8. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinná klobása s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOQY
Moje poznámka
Vinná klobása s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOQY
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 2 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 7 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 1 hodinou
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 2 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 3 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 4 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 4 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 5 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 5 hodinami
Suroviny:
klobása vinná,
rozmarýn,
brambory,
jablko,
mléko,
máslo,
cukr,
strouhanka,
jíška tmavá instantní,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.