Podzimní rizoto
Krémové rizoto je velmi lahodné a připravit ho není žádná věda. Důležité je použít správné suroviny. Rizoto připravíme se sladkými bramborami a posypeme ho slanou gorgonzolou a vlašskými ořechy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 27,32 g | 
| Tuky | 39,26 g | 
| Vláknina | 7,58 g | 
| Cholesterol | 132 mg | 
| Sodík | 586 mg | 
| Sůl | 0,04 g | 
| Sacharidy | 115,11 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme rýži a chvíli osmahneme, dokud nezprůhlední.
	Krok 2: Přidáme na malé kostky nakrájené oloupané brambory a zalijeme vínem. Necháme projít varem a přilijeme tolik horkého osoleného vývaru, aby byla rýže ponořená. Vždy, když rýže vodu vstřebá, dolijeme další vývar. Vaříme na mírném plamenu.
	Krok 3: Vaříme cca 20 minut, dokud rýže není al dente - rizoto by mělo být mazlavé, nikoliv suché. Nakonec vmícháme máslo.
	Krok 4: Servírujeme s gorgonzolou, ozdobené vlašskými ořechy a pokapané olivovým olejem.
Zveřejněno 12. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Podzimní rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpKl
Moje poznámka
					
				
Podzimní rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpKl
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Suroviny:
						
							gorgonzola, 
						
						
							brambory, 
						
						
							rýže arborio, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							cibule, 
						
						
							ořechy vlašské, 
						
						
							víno bílé suché, 
						
						
							máslo
						
					
	
			
Komentáře (2)