Podzimní rizoto
Krémové rizoto je velmi lahodné a připravit ho není žádná věda. Důležité je použít správné suroviny. Rizoto připravíme se sladkými bramborami a posypeme ho slanou gorgonzolou a vlašskými ořechy.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 169 kJ / 996 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,32 g |
| Tuky | 39,26 g |
| Vláknina | 7,58 g |
| Cholesterol | 132 mg |
| Sodík | 586 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 115,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme rýži a chvíli osmahneme, dokud nezprůhlední.
Krok 2: Přidáme na malé kostky nakrájené oloupané brambory a zalijeme vínem. Necháme projít varem a přilijeme tolik horkého osoleného vývaru, aby byla rýže ponořená. Vždy, když rýže vodu vstřebá, dolijeme další vývar. Vaříme na mírném plamenu.
Krok 3: Vaříme cca 20 minut, dokud rýže není al dente - rizoto by mělo být mazlavé, nikoliv suché. Nakonec vmícháme máslo.
Krok 4: Servírujeme s gorgonzolou, ozdobené vlašskými ořechy a pokapané olivovým olejem.
Zveřejněno 12. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpKl
Moje poznámka
Podzimní rizoto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpKl
Nejnovější recepty
Pórková polévka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 16 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátové palačinky
ntmin16 před 19 minutami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
spinner před 25 minutami
Debrecínská hrachová polévka
PetrM před 34 minutami
Salát s jahodami a balsamicem
Dasaja před 52 minutami
Kuřecí karbanátky
Dasaja před 54 minutami
Mraky podle mojí maminky
SimonkaMona před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Zemoska před 1 hodinou
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
lunav1 před 1 hodinou
Koprová polévka
Adeline před 1 hodinou
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 4 hodinami
Suroviny:
gorgonzola,
brambory,
rýže arborio,
olej olivový,
cibule,
ořechy vlašské,
víno bílé suché,
máslo
Komentáře (2)