Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Klasické špekové knedlíky v naší kuchyni nesmí chybět. Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě zužitkujeme starší pečivo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 564 kJ / 6 110 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,14 g |
| Tuky | 343,04 g |
| Vláknina | 64,20 g |
| Cholesterol | 1,21 g |
| Sodík | 5,45 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 602,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve připravíme knedlíky. Pečivo nakrájíme na malé kostičky. Špek nakrájíme nadrobno a necháme v pánvi rozpustit. Přidáme kousky pečiva a ze všech stran je opečeme. Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme s trochou soli. Do středu rozklepneme vejce, přidáme žloutky a pomocí studené vody zaděláme řidší těsto, do kterého přidáme na kousky nakrájenou slaninu a opečené pečivo. Vše důkladně promícháme a těsto necháme 1 hodinu odpočinout.
Krok 2: Mezitím připravíme zelí, které nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a zpěníme dorůžova v rozehřátém sádle. Přidáme cukr, promícháme, vsypeme zelí, osolíme, přidáme kmín podle chuti, mírně podlijeme trochou teplé vody a pod poklicí dusíme asi 45 minut. Ke konci dušení dle chuti zelí okyselíme octem.
Krok 3: Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Z odpočinutého těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 6 cm. Zaváříme je do vroucí vody. Knedlíky vaříme 18-20 minut, a když jsou hotové, vyjmeme je děrovanou naběračkou.
Krok 4: Na cibulku v pánvi rozpustíme sádlo. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která vsypeme do rozehřátého sádla. Zvolna je smažíme dozlatova.
Krok 5: Opečenou cibulí přeléváme špekové knedlíky s dušeným zelím.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wQn
Moje poznámka
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wQn
Nejnovější recepty
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 41 minutami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa s omáčkou
coolbinsz před 9 minutami
Celerová polévka s mlékem
Fitulka před 1 hodinou
Zelňačka mojí babičky
Fitulka před 4 hodinami
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 14 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 16 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 16 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 16 hodinami
Suroviny:
rohlík,
špek,
mouka hrubá,
sůl,
vejce,
žloutek,
slanina anglická,
zelí hlávkové,
cibule,
sádlo,
cukr krupice,
sůl,
kmín celý,
ocet,
sádlo,
cibule
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.