 
		
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Klasické špekové knedlíky v naší kuchyni nesmí chybět. Můžeme je podávat s dušeným červeným zelím a smaženou cibulkou. Skvěle chutnají a navíc při jejich přípravě zužitkujeme starší pečivo.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 564 kJ / 6 110 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 126,14 g | 
| Tuky | 343,04 g | 
| Vláknina | 64,20 g | 
| Cholesterol | 1,21 g | 
| Sodík | 5,45 g | 
| Sůl | 13,00 g | 
| Sacharidy | 602,19 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejdříve připravíme knedlíky. Pečivo nakrájíme na malé kostičky. Špek nakrájíme nadrobno a necháme v pánvi rozpustit. Přidáme kousky pečiva a ze všech stran je opečeme. Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme s trochou soli. Do středu rozklepneme vejce, přidáme žloutky a pomocí studené vody zaděláme řidší těsto, do kterého přidáme na kousky nakrájenou slaninu a opečené pečivo. Vše důkladně promícháme a těsto necháme 1 hodinu odpočinout.
	Krok 2: Mezitím připravíme zelí, které nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nasekáme na drobné kostičky a zpěníme dorůžova v rozehřátém sádle. Přidáme cukr, promícháme, vsypeme zelí, osolíme, přidáme kmín podle chuti, mírně podlijeme trochou teplé vody a pod poklicí dusíme asi 45 minut. Ke konci dušení dle chuti zelí okyselíme octem.
	Krok 3: Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Z odpočinutého těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru asi 6 cm. Zaváříme je do vroucí vody. Knedlíky vaříme 18-20 minut, a když jsou hotové, vyjmeme je děrovanou naběračkou.
	Krok 4: Na cibulku v pánvi rozpustíme sádlo. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která vsypeme do rozehřátého sádla. Zvolna je smažíme dozlatova.
	Krok 5: Opečenou cibulí přeléváme špekové knedlíky s dušeným zelím.
Zveřejněno 28. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wQn
Moje poznámka
					 
				
Špekové knedlíky se zelím a cibulkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wQn
Nejnovější recepty
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 18 minutami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 4 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 16 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 6 minutami
	
			 
	
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
Diesel před 1 hodinou
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 13 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 13 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 14 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 15 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 15 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 15 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 15 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							rohlík, 
						
						
							špek, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							žloutek, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							zelí hlávkové, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							ocet, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							cibule
						
					
 
	 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.