Kančí ragú v šípkové omáčce
Nasládlá šípková omáčka s jedinečnou a lehce natrpklou chutí se skvěle hodí jako doplněk ke kančímu masu. Šípky spolu s dobře zvoleným kořením a červeným vínem jeho chuť zvýrazní a podpoří.
Postup přípravy
Krok 1: Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Krok 2: Na kostičky pokrájenou slaninu opečeme na oleji, přidáme zeleninu a cukr a orestujeme. Vsypeme cibuli a opečeme ji dozlatova.
Krok 3: Na jiné pánvi osmahneme maso, osolíme a opeříme. Pak maso přidáme k zelenině, přilijeme asi 100 ml vína a za občasného míchání necháme zredukovat.
Krok 4: K masu přidáme tymián, nové koření, šípkový džem, přilijeme zbytek vína, vývar a vaříme asi 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Celé koření poté vyjmeme.
Krok 5: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 7. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Moje poznámka
Kančí ragú v šípkové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mKV
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 13 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 15 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 9 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 11 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 11 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 13 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 13 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 13 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 13 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 14 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 14 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 14 hodinami
Suroviny:
plec kančí,
mrkev,
petržel,
celer,
slanina,
olej,
cukr hnědý,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
víno červené,
tymián,
koření nové koření,
džem šípkový,
vývar masový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.