Likér ze slaného karamelu
Slaný karamel má již své místo mezi pochutinami jisté. Hodí se do cukroví, dortů, ale také z něj připravíte lahodný likér na sváteční chvíle. Likér je snadný na přípravu a bez žloutků, jistě poslouží také jako jedlý dárek.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme slaný karamel. V hrnci s tlustým dnem necháme rozpustit za stálého míchání cukr. Jakmile bude rozpuštěn a jantarové barvy, postupně přidáváme změklé máslo a pořádně zašleháme. S dalším přidáním másla počkáme vždy, až je to předtím rozpuštěno.
Krok 2: Jakmile rozpustíme veškeré máslo, přilijeme smetanu, prošleháme a osolíme podle vlastní chuti. Karamel necháme vychladnout a uchováváme v lednici.
Krok 3: Na likér uvaříme z mléka a pudinkového prášku hebký pudink, který ve vodní lázni za stálého míchání zchladíme. Postupně pak do něj vmícháme také slaný karamel (nemusí do něj přijít celá dávka, stačí 3/4). Dobře rozmícháme, aby nezbyly velké cucky.
Krok 4: Směs pudinku a karamelu přesuneme do větší mísy a postupně za stálého míchání vléváme Salka a neslazená mléka. Na úplný závěr vmícháme rum. Hotový likér rozdělíme do lahví a uchováváme v chladu.
Zveřejněno 8. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likér ze slaného karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82o4j
Moje poznámka
Likér ze slaného karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82o4j
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 6 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 6 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 7 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 3 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 6 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 6 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 7 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 7 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 8 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 8 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 8 hodinami
Suroviny:
cukr,
máslo,
smetana ke šlehání,
sůl,
mléko,
pudink karamelový,
salko,
mléko tatra,
rum
Komentáře (1)