Likér ze slaného karamelu
Slaný karamel má již své místo mezi pochutinami jisté. Hodí se do cukroví, dortů, ale také z něj připravíte lahodný likér na sváteční chvíle. Likér je snadný na přípravu a bez žloutků, jistě poslouží také jako jedlý dárek.
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme slaný karamel. V hrnci s tlustým dnem necháme rozpustit za stálého míchání cukr. Jakmile bude rozpuštěn a jantarové barvy, postupně přidáváme změklé máslo a pořádně zašleháme. S dalším přidáním másla počkáme vždy, až je to předtím rozpuštěno.
Krok 2: Jakmile rozpustíme veškeré máslo, přilijeme smetanu, prošleháme a osolíme podle vlastní chuti. Karamel necháme vychladnout a uchováváme v lednici.
Krok 3: Na likér uvaříme z mléka a pudinkového prášku hebký pudink, který ve vodní lázni za stálého míchání zchladíme. Postupně pak do něj vmícháme také slaný karamel (nemusí do něj přijít celá dávka, stačí 3/4). Dobře rozmícháme, aby nezbyly velké cucky.
Krok 4: Směs pudinku a karamelu přesuneme do větší mísy a postupně za stálého míchání vléváme Salka a neslazená mléka. Na úplný závěr vmícháme rum. Hotový likér rozdělíme do lahví a uchováváme v chladu.
Zveřejněno 8. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likér ze slaného karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82o4j
Moje poznámka
Likér ze slaného karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82o4j
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
cukr,
máslo,
smetana ke šlehání,
sůl,
mléko,
pudink karamelový,
salko,
mléko tatra,
rum
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.