Skleněné nudle s mletým kuřecím masem

Mleté maso Doba přípravy: 20 minut 4 názory

Mleté maso Doba přípravy: 20 minut 4 názory

Suroviny 2 porce

2 porce skleněných nudlí
200-250 g kuřecího masa (nameleme nebo kupte)
1 malá červená cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
4 maličké pak choi (nebo kousek pórku)
2 listy hlávkového zelí
2 lžíce oleje
2 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžíce tmavé sójové omáčky
3 lžičky rybí omáčky
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Skleněné nudle namočíme do studené vody 20 minut předem (nebo dáme do vřelé vody a povaříme 3 minuty).
    Cibuli, papričku a česnek nasekáme nadrobno. Pak choi rozebereme na lístky, důkladně omyjeme a okapané nakrájíme na proužky, srdíčka ponecháme. Zelné listy nakrájíme na tenké nudličky.

  2. Vejce rozklepneme do hrnečku, přidáme 1 lžičku rybí omáčky, rozkvedláme vidličkou. Na malé pánvičce lehce vymáznuté olejem upečeme omeletu a vyndáme stranou. Vychladlou přeložíme napůl a nožem nakrájíme širší nudličky.

  3. Rozpálíme Wok nebo hlubokou pánev, přidáme olej a vložíme česnek s papričkou. Promícháme, přidáme maso a restujeme. Pokud by se přichytávalo ke dnu, podlijeme 1 lžící vody a uvolníme, nedáváme víc vody než 1 lžíci, aby se nezačalo maso dusit, potřebujeme opékat. Opečené maso nahrneme ke krajům pánve a doprostřed dáme restovat cibuli. Přidáme zelí a podlijeme cca 100 ml vody, ve které jsme smíchali všechny omáčky a promícháme. Přidáme scezené nudle, pak choi a omeletu. Promícháváme zlehka, než se vypaří všechna voda a nudle lehce zezlátnou.
    Pak odstavíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu Skleněné nudle s mletým kuřecím masem