Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Italská kuchyně staví na kvalitních surovinách a jednoduché přípravě – nebojte se tyto principy využít i doma. Smetanová omáčka se špenátem a parmazánem se skvěle spojí se širokými tagliatelle a přinese kousek Itálie přímo na váš stůl.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu. Krok 2: Na pánvi rozpustíme polovinu dávky másla a osmahneme najemno krájenou cibulku. Až cibulka zesklovatí, přidáme nadrcený česnek, zasypeme lžíci mouky a zamícháme. Krok 3: Po chvilce zalijeme smetanou a dobře rozmícháme. Krok 4: Přidáme nastrouhaný parmazán, rozmražený špenát, ochutíme solí, pepřem a pár minut povaříme. Krok 5: Do omáčky zamícháme vařené těstoviny. Krok 6: Na druhé pánvi osmahneme na zbylém másle osolené a opepřené kousky kuřecího masa, které na talíři položíme na těstoviny.

TIP: Jak pěstovat špenát

Zveřejněno 9. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRKW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRKW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tagliatelle, špenát, prsa kuřecí, smetana ke šlehání, parmazán, máslo, cibule, mouka hladká, česnek, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu