Špaldová krupicová kaše
Pokud připravíte sladkou krupicovou kaši, oči se rozzáří nejen dětem, ale i dospělým, kteří si vzpomenou na své dětství. Špaldovou krupicovou kaši podáváme s kouskem másla, posypanou čokoládou. Přidat můžete také nasekané oříšky nebo čerstvé ovoce.
Postup přípravy
Krok 1: V malém kastrůlku necháme rozpustit kousek másla. Pak přilijeme mléko a za občasného míchání ho zahříváme. Nemusí se úplně vařit, protože pak by se mohlo přichytit, ale jakmile se z něj začne kouřit, můžeme začít pomalu přisypávat krupici. Kdo má rád řidší kaši, budou mu stačit 3 lžíce krupice. Stále pečlivě mícháme metličkou, aby se neudělaly hrudky.
Krok 2: Krupicovou kaši trochu osolíme a krátce povaříme. Stačí 3–5 minut, za tu dobu dostatečně zhoustne.
Krok 3: Hotovou kaši nalijeme na talíř a dochutíme podle fantazie: čokoládou, máslem, kakaem, skořicí, medem nebo javorovým sirupem.
Krok 4: Můžeme ji také posypat kousky čerstvého nebo mraženého ovoce, nasekanými lískovými nebo vlašskými ořechy nebo různými semínky.
Zveřejněno 15. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldová krupicová kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Dg8
Moje poznámka
Špaldová krupicová kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Dg8
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 2 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 4 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 4 hodinami
Suroviny:
máslo,
mléko polotučné,
krupice špaldová,
sůl,
čokoláda,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.