Špaldová krupicová kaše
Pokud připravíte sladkou krupicovou kaši, oči se rozzáří nejen dětem, ale i dospělým, kteří si vzpomenou na své dětství. Špaldovou krupicovou kaši podáváme s kouskem másla, posypanou čokoládou. Přidat můžete také nasekané oříšky nebo čerstvé ovoce.
Postup přípravy
Krok 1: V malém kastrůlku necháme rozpustit kousek másla. Pak přilijeme mléko a za občasného míchání ho zahříváme. Nemusí se úplně vařit, protože pak by se mohlo přichytit, ale jakmile se z něj začne kouřit, můžeme začít pomalu přisypávat krupici. Kdo má rád řidší kaši, budou mu stačit 3 lžíce krupice. Stále pečlivě mícháme metličkou, aby se neudělaly hrudky.
Krok 2: Krupicovou kaši trochu osolíme a krátce povaříme. Stačí 3–5 minut, za tu dobu dostatečně zhoustne.
Krok 3: Hotovou kaši nalijeme na talíř a dochutíme podle fantazie: čokoládou, máslem, kakaem, skořicí, medem nebo javorovým sirupem.
Krok 4: Můžeme ji také posypat kousky čerstvého nebo mraženého ovoce, nasekanými lískovými nebo vlašskými ořechy nebo různými semínky.
Zveřejněno 15. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldová krupicová kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Dg8
Moje poznámka
Špaldová krupicová kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Dg8
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové laskonky
Přidáno před 2 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 7 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 8 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bůčkový nářez
Stanas před 20 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 1 hodinou
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 2 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 2 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 2 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 3 hodinami
Vánočka II
boomgo před 3 hodinami
Suroviny:
máslo,
mléko polotučné,
krupice špaldová,
sůl,
čokoláda,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.