Oklahoma smashburger
Grilovací sezóna je v plném proudu, připravte si tedy s námi snadné burgery, kterými potěšíte nejen pány. Základem je kvalitní hovězí maso - v tomto případě chuck roll. Pokud chcete pokrm dotáhnout k dokonalosti, upečte si i domácí housky.
Postup přípravy
Krok 1: Z mletého hovězího vytvoříme volné koule – každá zhruba 80 gramů. Neutahujeme je, necháme je vzdušné, aby se nám maso při grilování krásně propeklo a neztvrdlo.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na co nejtenčí plátky – ideálně pomocí mandolíny. Tím dosáhneme rovnoměrného propečení. Cibuli následně důkladně vymačkáme – chceme se zbavit přebytečné šťávy, aby se maso na pánvi spíš peklo než dusilo.
Krok 3: Litinový tál pořádně nahřejeme, ale pozor – nesmí být přepálený, jinak se maso přichytí. Položíme na něj masové koule, osolíme, opepříme a hned na každou dáme porci nakrájené cibule.
Krok 4: Silnou obracečkou přitlačíme – a to důrazně. Vytvoříme tenký placatý burger, kde se maso s cibulí krásně propojí. Pečeme 2–3 minuty, dokud se na spodní straně neudělá zlatavá kůrčička.
Krok 5: Burgery obrátíme, navrch každého plácneme plátek čedaru a necháme ho rozpéct. Cibule mezitím zkaramelizuje a spojí se s masem do dokonalé chuti.
Krok 6: Rozkrojíme burgerové housky a řeznou stranou je krátce opečeme na tálu – budou krásně křupavé a načichlé vůní grilu.
Krok 7: Spodní část housky potřeme ochucenou majonézou, položíme hotový burger se sýrem a cibulí a přiklopíme vrchní polovinou housky.
Zveřejněno 30. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oklahoma smashburger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ64k
Moje poznámka
Oklahoma smashburger
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ64k
Nejnovější recepty
Pomerančové cukroví
Přidáno před 49 minutami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 16 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 17 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno 3. 12. 2025 06:52:25
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 53 minutami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 1 hodinou
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 5 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 10 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 12 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 13 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 13 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 14 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 14 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 14 hodinami
Suroviny:
bulka,
maso hovězí mleté,
majonéza,
sýr chedar,
cibule,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (2)