Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křehká dýňová buchta

Co víc dokáže chutí a vůní definovat podzim, než spojení dýně a perníkového kořen. Přesně takhle můžeme popsat lahodný koláč z tohoto receptu. Díky kefíru je těsto vláčné a drobenka na dýňové náplni bude dokonale křupat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

kulatá forma o průměru 26-28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem, přidáme postupně olej a kefír (mléko). Nakonec přisypeme mouku se sodou smíchanou se lžičkou perníkového koření. Krok 2: Těsto nalijeme do keramické pečicí nádoby, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali strouhaným kokosem. Včas předehřejeme troubu na 180 °C. Krok 3: Dýni nahrubo nastrouháme, prosypeme cukrem a nasypeme na těsto ve formě. Krok 4: Z másla, cukru a mouky připravíme drobenku, kterou posypeme nastrouhanou dýni. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut. Zkoušíme špejlí.

Zveřejněno 12. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká dýňová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6plg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křehká dýňová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6plg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr třtinový, olej, kefír, mouka špaldová hrubá, soda jedlá, koření do perníku, dýně, cukr krupice, máslo, kokos strouhaný, máslo, cukr krupice, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu