Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský kaštanový koláč

Italský kaštanový koláč, známý jako castagnaccio, pochází z Toskánska a patří k tradičním podzimním moučníkům. Má jemně nasládlou chuť díky kaštanové mouce, rozinkám a ořechům. Koláč krásně voní po rozmarýnu a pomerančích.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby namáčení rozinek

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby namáčení rozinek)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 20 × 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky propláchneme pod studenou vodou, dáme do misky a zalijeme horkou vodou. Rozinky namáčíme alespoň hodinu. Před použitím do těsta slijeme z rozinek vodu. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Lístky rozmarýnu nasekáme a z pomeranče nastrouháme kůru. Krok 3: Mouku prosejeme a prošleháme s vodou, mlékem, olejem a cukrem. Krok 4: Přidáme rozinky, oříšky, sůl, rozmarýn a pomerančovou kůru. Vymícháme těsto, které vlijeme na připravený plech. Krok 5: Plech vložíme do trouby a koláč pečeme při 170 °C zhruba 30 minut. Krok 6: Před podáváním koláč můžeme dozdobit rozmarýnem a kůrou.

Zveřejněno 14. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Italský kaštanový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXg6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Italský kaštanový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXg6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka kaštanová, voda, mléko, olej olivový, cukr, rozinky, ořechy vlašské, sůl, rozmarýn, pomeranče

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu