Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí biftek s oblohou

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu vykostíme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Naklepeme v mikrotenovém sáčku, po okrajích nařízneme, aby se nám při opékání nekroutilo, a pak ho potřeme lehce olejem a okořeníme. Zásadně nesolíme, zbytečně by pouštělo šťávu. Krok 3: Do misky dáme několik koleček cibule nakrájené na kroužky, na ni položíme maso a takto prokládáme jednotlivé vrstvy. Krok 4: Přikryjeme mikrotenovým sáčkem, zatížíme a necháme v ledničce, klidně i 2-3 dny proležet. Krok 5: Před smažením odstraníme cibuli, popř. i kousky koření, osolíme a pak zprudka opečeme na rozpáleném sádle nebo oleji.Doporučuji maso z ledničky vyndat v předstihu, abyste ho nevkládali do omastku studené, omastek by se ochladil a pak by nebyly biftečky správně šťavnaté.

Zveřejněno 28. 11. 2009

Poznámka autorky yanull

Příloha: opečené brambory, hranolky a zeleninová obloha s volským okem. Srnčí maso lze nahradit kvalitním hovězím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí biftek s oblohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvQ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí biftek s oblohou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zvQ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To, že je zvěřina zdravější, než vepřové atd... je myšleno tak, že podíl tuku a bílkovin v mase je úplně jinde a tudíž i výživová hodnota, málokdo ví, že srnčí maso má daleko méně tuku, než třeba kuřecí, králík, krůta..maso je prakticky čistá bílkovina, ( divočina všeobecně obsahuje zlomky tuku, proti doma chovaným zvířatům) proto se říká, že je zdravější;-)..

Jdu to dát do koření ,moc cibule nedám jen pár kroužku.Doufám,že to do zítřku uleží dost.:-p Když to bude dobré fotečka tě nemine!

srnčí nelze v žádném případě nahradit hovězím masem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!6

musím souhlasit, dobře připravená zvěřina je delikatesa, nicméně názor že zvěřina je "zdravá" oproti vepřovému, hovězímu nebo jinému druhu masa které si koupíme v obchodě považuji za mylný. Stačí pouvažovat čím se ta zvěř v lese/ na poli živí?? když divočák žere kukuřici, myslíte že ta kukuřice nebyla chemicky ošetřená?? byla a ne 1 za tu dobu, než se sklidí. ;-) bohužel...

:-K:-):-D:-?:-!parada

Zvěřinu mám rád. Pěkná klasika. :-!:-)):yes::yes::yes: +3

Já z divočiny nemusím to, co má peří, výborné ale bylo, když jsem dělala kančí maso na červeném víně. A nebo myslivecký guláš, ten byl také hodně jedlý.:-p Zvěřina, když se dobře udělá, tak to je delikatesa, protože do ní nikdo necpe ty průmyslové krmné směsi s antibiotiky a růstovými hormony. No nic, nebudeme si kazit chutě, že? :-/

No, ještě ulovit toho srnce,:-D co? Já bych někdy moc chtěla vyzkoušet nějakou divočinu, zatím jsem měla jen zajíce a jelení guláš.:yes::yes:

Tématické fráze:
bifteky ze zveriny, kančí bifteky, srnčí minutky, jelení biftek, minutky ze zvěřiny, srnčí minutka, bifteky z divočáka, kančí biftek, biftek z divočáka, biftek ze zvěřiny, jelení bifteky, biftek ze srnčího, srnci biftecky, biftek z jelena, zvěřinové bifteky, biftek z divočiny, bifteky ze srnčího, minutka ze srnčího, srnčí kýta minutka, jelení minutka

Suroviny:
kýta srnčí, cibule, olej, koření na divočinu

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu