Jitrnice
Voňavé jitrnice patří k neodmyslitelným pokladům české kuchyně. Kombinace masa, jater, bylinek a koření vytváří jedinečnou chuť, která provoní každý stůl a připomene poctivou tradici zabijačkových hodů.
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Hříbky s rajčaty a tymiánem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách
Přidáno před 5 hodinami
Sýrová placka
Přidáno před 7 hodinami
Rychlé krůtí prsní kousky s česnekovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Hraběnčiny řezy s kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Dýňový koláč s rozinkami
Přidáno 30. 9. 2025 14:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Prošívaná deka
Tynaja před 12 minutami
Kakaový koláč s pudinkem a malinami
Sima1996 před 1 hodinou
Jednoduchý domácí chleba
Glapet před 3 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
sunnydog před 7 hodinami
Pečená zelenina
Jan54 před 8 hodinami
Kuře na cuketě, rajčatech a zakysané smetaně
Andulin před 9 hodinami
Chlebový nákyp
Kajkajak před 17 hodinami
Salát z kysaného zelí, plný vitamínů
Kajkajak před 17 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
veronika_straka před 19 hodinami
České buchty
Martas6 před 21 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
maso vepřové,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (35)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.