Jitrnice
Voňavé jitrnice patří k neodmyslitelným pokladům české kuchyně. Kombinace masa, jater, bylinek a koření vytváří jedinečnou chuť, která provoní každý stůl a připomene poctivou tradici zabijačkových hodů.
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Losos pečený v listovém těstě
Přidáno před 40 minutami
Arašídové kytičky
Přidáno před 51 minutami
Indické květákovo-brokolicové kari
Přidáno před 52 minutami
Čtverečky s meruňkami
Přidáno před 1 hodinou
Linecké cukroví s nastrouhanými mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Tilápie s tarhoňou
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Retro kokosky mojí babičky
dandelion.z před 26 minutami
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petronil78 před 31 minutami
Karlovarský knedlík
brozak.cd před 32 minutami
Bylinková remuláda k pečenému nebo grilovanému masu
Suumaa před 1 hodinou
Kuřecí směs s klíčky fazolí mungo
bartonik před 1 hodinou
Nakládaný hermelín I
Sima1 před 1 hodinou
Polévka z kachních drůbků s drobením
Kajkajak před 2 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Brozany před 2 hodinami
Bavorské vdolečky
poirotka před 2 hodinami
Záhorácký závitek
Lenka95 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
maso vepřové,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (35)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.