Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké těsto 3 2 1

Věřím, že každý si pod pojmem "linecké" představí křehké vynikající těsto vonící máslem. A přesně o tom tento recept je. Udělán tak, aby se těsto "bez práce" připravovalo v domácí pekárně. Využít pak můžete na klasické linecké cukroví, či linecké řezy a koláče.

Hodnocení receptu je 5,0 (68×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

6. 12. 2009 17:26

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie25 344 kJ / 6 058 kcal
Bílkoviny77,32 g
Tuky349,49 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 33 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy641,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že je tady několik receptů na linecké těsto, ale tento sem přidávám pro jeho způsob výroby.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

27. 11. 2010 15:00

Právě jsem zadělala...super nápad na ulehčení práce:-):yes:

Dana61

16. 3. 2010 12:18

Milá Cathleen,i já takto dělám linecké. Je skvělé je to vlastně násobilka cukr 1x tuk, dvojnásobek (hmotnosti cukru) tuku a trojnásobek (hmotnosti cukru) hladké mouky. Přidám žloutky, vanilkový cukr. opravdu vyzkoušejte je prima:yes::yes::yes:

olda

4. 1. 2010 15:15

Když si přepočítáte receptury a 1ks másla (HERY), ušetříte jedno vážení :-) tedy: 375:250:125 +2žloutky (nebo 1 vejce)
Běžně dělám Linecké 3,5:1,5:1 (např.Cikánské a jiné řezy) až po 3:2:1 (vykrajované) Loni jsem narazil na recept na kolečka 2:1:1 Nevěřil jsem mu!!! Vyzkoušel jsem, a je (na naši chuť) PRIMA :-), vůbec není moc sladký a s těstem se dobře dělá.
Pekárnu nemám, sekám nožem na desce a trvá mi to asi 4minuty.
Používám většinou HERU, někdy z hecu na kolečka máslo, ale stejně nikdo nic nepozná... :o)))
Pár měsíců jsem zde nebyl, těžko se tu orientuji, dříve se mi to tu jevilo přehlednější... :o(
Přeji všem, ať se Vám v tomto roce splní i ta nejtajnější přání (Vy sprosťáci :o))))))

cathleen cathleen

2. 1. 2010 19:45

Ano, Hera váží 250 g, tak jako máslo (tedy - většinou, už jsem potkala i máslo vážící 200 g).

zvedavec

2. 1. 2010 04:24



Kolik vazi jedna Hera? 250 gr >

kokronilla kokronilla

20. 12. 2009 09:22

Povedlo se! Udělala jsem si tak i těsto na vanilkové rohlíčky, máma sice brblala, co je to za novoty, ale ve finále nestačila kulit oči;-)

simko.jit simko.jit

19. 12. 2009 00:07

potvrzuji, že eta siesta - program dort může být použít v pohodě. je to jako u harmony.;-)

gabrusa

18. 12. 2009 23:11

p.s. Nejdéle trvalo se k tomu dokopat. ;-)

gabrusa

18. 12. 2009 23:02

Teda kdo nevyzkoušel neuvěří - těsto už je v lednici. Byla to paráda. Bodík letíííííí :no::-)

Merylas Merylas (moderátorka)

18. 12. 2009 22:43

Tento recept a postup přípravy musím pochválit:yes: Dělala jsem z 600 g mouky, přidala jsem 2 žloutky a citronovou kůru. Mám taky už problémy s drobnými klouby na prstech, tak je to pro mě príma, že si je můžu šetřit. Jituš, ty se neboj a vyzkoušej. Kynuté těsto na chleba je tužší a jiné, tady s tímto nebyl problém;-) Gabruso, tak já jsem taky bez fantazie:-8 Z části těsta jsem dělala malé košíčky které naplním ořechovou nádivkou, tak mě napadají třeba pracny. Formičky není třeba vymazávat tukem:-) Ale pokud přidáš ořechy nebo kakao, tak uber místo toho trochu mouky. Ivi, je to za + a dovolila jsem si přidat foto:-8

gabrusa

18. 12. 2009 22:19

Šikulky kuchařky (a kuchaříci ;-)) poraďte - když do tohodle těsta pro obměnu přidám hořké kakao, nebo ořechy - co z toho pak vytváříte? Jsem bez fantazie....;-(

simko.jit simko.jit

18. 12. 2009 21:54

holky - nechci blbě rýpat, ale pekárny asi nejsou stavěné na zadělávání tak tuhého těsta, ale vím, že to v tom holky dělají - i marcipán. ale já bojim bojim. moje pekárnička heká už při normálním chlebu tužším.

gabrusa

18. 12. 2009 21:50

No teda, to by mě nenapadlo zadělávat vánoční v pekárně. :-) (kynuté ano, to už si ani jinak neumím představit.) A než vždycky nastrouhám celou Heru, tak už mě to nebaví. Jdu to zkusit, zítra chceme s dětmi vykrajovat linecké. Držte palce, ať můžu za chvíli udělit bodík.

kokronilla kokronilla

18. 12. 2009 12:00

Mám po úraze a 2 operacích jednu ruku jak se říká "gramlavou", a tak se mi těsto opravdu špatně zpracovává, takže vidina, že to za mně udělá pekárna mně naprosto nadchla:yes: Odpoledne jdu na to:-!

babiminka babiminka

12. 12. 2009 23:07

Domácí pekárnu používám na zadělání vánočního cukroví už třetí rok a už si to bez ní neumím představit. Jako starší osoba(pár let v důchodu)mám různé bolístky a pekárna mi náramně pomáhá! Peču totiž pro nás, pro obě dcery ,trochu pro sestru a tchýni, takže toho není zas tak málo. A co teprve vánočky,či mazance!!! Budu péct nejméně 4 vánočky a obě moje pekárny se budou vrtět. :-))Jedna sice bude muset stát na pračce v koupelně, protože moje minikuchyň už ji nepojme, ale to vůbec nevadí!

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: linecke testo recepty linecké těsto linecké těsto recept domácí linecké těsto pravé linecké těsto linecke testo 3 2 1 linecké linecké 3 2 1 linecké těsto z domácí pekárny těsto na linecké cukroví linecké těsto v domácí pekárně linecké těsto z pekárny výroba lineckého těsta vánoční cukroví z domácí pekárny těsto na cukroví z domácí pekárny těsto na cukroví linecké těsto v pekárně linecké kolečka jak se to dělá recept na linecké těsto linecké těsto 1 2 3

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, kůra citronová

TopRecepty.cz

Linecké těsto 3 2 1

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLKE