Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená mrkev

Prosté, snadné, ale velmi dobré jídlo. Protože mrkev je někdy velmi sladká, můžeme jí ještě dochutit solí, skořicí, citronem nebo octem. Pro chlapskou část jedlíků lze přidat i vepřové maso, nebo to, které máme rádi.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

9. 1. 2010 10:12

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to velice prosté a velmi levné a úžasně rychlé jídlo. Máme vyzkoušeno, že i děti se dají na takto upravenou mrkev nalákat a doma ji nejedí. K mrkvi můžeme zvlášť uvařit bůček, ale jde i hovězí a je možná i sekaná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 11. 2011 12:53

Jana:Jani,já bych si nakrájela maso,buď na kostky,nebo plátky co budeš chtít!!!Ale zkus nejdříve na kostky,bude to dříve měkké.Na sádlo nebo oleji bych si zpěnila cibulku/nakrájenou na drobno/a na to přidala maso,hezky ho orestovat,pak přidat sůl a třeba pepř trochu.Když je trošku maso orestované,tak přileješ trošku vody zamícháš a dáš pokličku a tím se maso dusí!!!Musíš ho,ale častěj kontrolovat,aby se ti nespálilo,jak se voda vydusí,tak musíš zase přidat trochu a dusíš dál.Když dáš moc vody,tak ho budeš míti spíše vařené než dušené!Musíš si s ním jakoby pohrát.;-)Takto dusíme až do změknutí/může to trvat aj přes hodinu,aby jsi se nedivila,že maso neměkne!/ ;-)Neboj zkus to,vše se musí jednou vyzkoušet!!Taky pokud máš tlakový hrnec se to dá dělat i v něm!!;-)Možná,že to nepíšu dostečnětak se klidně ptej když tomu nebudeš rozumět!!!Třeba to popíše ještě někdo lépe!;-)

Jana

18. 11. 2011 12:42

Andrea: Moc Vám děkuju za odpověď....v kuchyni teprve začínám, takže se v tom moc neorientuju a opravdu jste mi hodně pomohla! :-)

Jana

18. 11. 2011 12:39

Simona: Moc opravdu děkuju za odpověď...mohla bych se Vás ještě zeptat na to dušení? Nikdy jsem to nedělala....takže nevím jak na to. :-8

1974andrea 1974andrea

18. 11. 2011 12:37

Jana:Většinou se maso vaří zvlášť vcelku jako na polévku, kterou i pak můžete jako polévku dodělat. Maso se nakrájí na plátky a podává k mrkvi. Já někdy dělám kuřecí s mrkví dohromady, a to tak, že si nejdříve na másle nebo oleji opeču maso a pak teprve přidám mrkev a dusím;-) A nedávám sádlo, ale maso.

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 11. 2011 12:35

Jana:Jani,záleží na tobě!!Můžeš maso upéci v troubě,když ho upečeš větší množství,tak budete mít k mrkvičce a třeba ještě k večeři za studena s okurkou a chlebíkem!;-)A jinak maso můžeš i dusit.To záleží na tobě!!!Dá se i koupit třeba kotletka a tu můžeš připravit jako minutku na pánvi,opéci jí na přírodno;-)

Jana

18. 11. 2011 11:47

Chtěla bych poradit...chtěla bych toto jídlo udělat s masem, ale nevím jak to maso připravit (v kuchyni teprve začínám):-(...je lepší to upéct nebo opéct? Děkuji

Lenička

23. 10. 2011 17:54

Dnes to zkouším poprvé!! Držte mi palce! :)) Máte nejjednodušeji popsané jak na to :-) Pro začátečnice ( pro mě) je to nejlepší! :)

pazderka83

3. 6. 2011 11:01

Po prvé v životě dělám mrkvičku a tento recept mi připomíná recept mojí mámy,takže hurá na to. :yes: :-p

René Říha

4. 10. 2010 01:29

miluji dušenou mrkvičku a mám rád i dušenou kapustu mňam ,přidávám bod za tento výborný recept. :yes::yes::yes::yes:

amorhop amorhop

16. 7. 2010 07:40

díky za výborný tip na sobotní oběd, mrkvičku dělám trochu jinak, ale tohle určitě vyzkouším

Bibinka Bibinka

27. 2. 2010 11:37

Vašíku, ve čtvrtek jsem dělala mrkvičku s přírodními vepřovými plátky a jako vždy lahoda. Jelikož jsem ti bodíka už dala, tak ti přidávám aspoň fotku;-)

cardanka

12. 1. 2010 11:14

Mrkev u nás nikdy nezklame:-ptaké dělám takto "obyčejně" a baští celá rodinka:-p posílám 11. bodík;-):yes:

milena999

11. 1. 2010 18:48

;-(no,právě...zmizlo...Tak jen ve zkratce.Jenda1 a Václav Fronek mají ty NEJ... receptíky i fotky.Kluci,když u receptu zahlédnu jméno jednoho nebo druhého vím,že je to dobrotka.Jste šikovní,tleskám a kdybych měla klobouk,tak smeknu:-KS pozdravem Milena.Snad mi tohle už nikdo nesmázne:-(

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 1. 2010 18:44

To jsem z toho jelen, kde to zmizlo:-?:-O

milena999

11. 1. 2010 18:40

zmínku o čem?:-O

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dušená mrkev jako příloha mrkev na husto dušená mrkev dušená baby karotka recept mrkev na husto mrkev jako příloha baby mrkev jako priloha dušená mrkev recept recepty mrkev na husto recepty - mrkev na husto dušená mrkev pro děti vařená mrkev s masem mrkev dušena recept baby mrkev recept dušená karotka baby mrkev vařená mrkev recepty na dušena mrkev recept na mrkev na husto dušená baby mrkvička

Suroviny: mrkev, sádlo, mouka hladká, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Dušená mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oVBK