Mazanec
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept na mazanec, který je pěkně hutný a nadýchaný jako vata, a na plechu zůstane krásně vysoký,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
| Tuky | 15,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 15,00 g |
| –– mononenasycené | 10,00 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 10 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 55,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Velikonoce si bez mazance jen stěží představíme. Pokud hledáte recept na mazanec, který je pěkně hutný a nadýchaný jako vata, a na plechu zůstane krásně vysoký,…
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Vánočka nesmí o Vánocích chybět na žádném stole. Pokud si chcete její přípravu vyzkoušet s předstihem, okolo Mikuláše je k tomu vhodná příležitost. Z vánočkového těsta…
Receptů na královnu svátečního stolu vánočku existuje opravdu nespočet, tento recept je však jiný v tom, že v těstě jsou přidané nastrouhané brambory, díky kterým bude…
Příprava zdravého domácího chleba není při použití domácí pekárny žádná věda. Chléb je provoněný anýzem, česnekem a bylinným octem a obsahuje lněná semínka. Společně s…
Každá pekařka má svůj oblíbený a k dokonalosti dovedený recept na voňavé perníčky. Ale snad všechny recepty mají jedno společné, a to, aby byly perníčky ihned měkké. V…
Univerzální kynuté těsto využijete minimálně dvakrát do roka. Na vánočku i na velikonoční mazanec. V obou případech se s upečeným sladkým dílem můžete podělit okolím,…
Perníčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví, které pečeme nejen na Vánoce. Z těsta, ve kterém nesmí chybět med a koření, vykrajujeme oblíbené tvary, které…
Lahodná a rychlá povidla si snadno můžete připravit z nasušených hrušek a jablek. V tomto receptu navíc odpadá časově náročnější zavařování. Hotová povidla si jednoduše…
Ovocná polévka z voňavých švestek, zjemněná skořicí a anýzem, zahřeje i potěší svou neobvyklou chutí. Tento tradiční recept připomene sladké polévky našich babiček a…
Nakládaná červená řepa je velmi zdravá a když ji připravíte plnou vůní a chutí tak, jako autorka tohoto receptu, oblíbí si ji celá vaše rodina. Extra voňavá nakládaná…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Do pečící formy z DP nalijeme všechny tekuté ingredience.Poté nasypeme mouky a do jednoho rohu přidáme sůl, do druhého cukr a do třetího semínka a koření.Uprostřed mouky…
Jemné, křehké a voňavé – anýzové cukroví dodávající vašemu svátečnímu stolu jedinečný šmrnc. Tato tradiční pochoutka s lehkou chutí anýzu vás okouzlí svou jednoduchostí…
Příprava perníčků není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. S podrobným receptem je zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Medové perníčky…
Domácí pekárna je osvědčený pomocník při přípravě domácího pečiva. Zkuste v ní připravit snadný konzumní chléb, který je téměř k nerozeznání od toho kupovaného. Jakmile…
Ořechový likér nejen výborně chutná, ale také podporuje trávení, činnost jater a krvetvorbu. Pojďte si zkusit tuto zdraví prospěšnou dobrotu zkusit připravit. Likér sice…
Tato krásná barevná polévka potěší i ty nejmenší strávníky. Je plná zeleniny a díky krupičce a ovesným vločkám dostatečně zasytí. Na přípravě není nic složitého a…
Sterilovaná červená řepa s křenem je vynikající kombinací, která spojuje sladkost červené řepy s pikantním nádechem křenu. Tento tradiční pokrm je skvělou přílohou k…
Všechno zamícháme a nalijeme do pekáčku, maso zakryjeme alobalem a necháme marinovat do druhého dne.Potom maso upečeme, nejprve na 220°C s alobalem, pak sundáme alobal a…
Velkým pomocníkem při přípravě těsta může být majitelům domácí pekárny tento přístroj. I tuhé těsto na perníčky vypracuje naprosto spolehlivě a bez vaší námahy.…
Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme…
Zmiešame tuk, cukor, vajcia, múku, anýz a vypracujeme cesto.Vyvaľkáme na hrúbku asi 3–4 mm a radielkom narežeme na pásiky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme…
Mouku, cukr, 2 vejce, máslo a anýz dáme do robotu s noži nebo mixeru a během minuty vypracujeme krásné vláčné těsto. Z těsta odebíráme kousky, ze kterých vyválíme hádky…