Kuřecí stehna pečená na zelí s bramborem
Recept ještě nebyl hodnocenReceptů na přípravu kuřecích stehen není nikdy dost. Oblíbené šťavnaté drůbeží maso upečte na lůžku skládajícího se z brambor a chutného zelí s klobásou. Téměř bez práce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Receptů na přípravu kuřecích stehen není nikdy dost. Oblíbené šťavnaté drůbeží maso upečte na lůžku skládajícího se z brambor a chutného zelí s klobásou. Téměř bez práce…
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…
Pokud máte rádi utopence, máme pro vás dietnější verzi z lyonského salámu. Výhodou je rychlejší proležení, salám je nakrájený na menší kousky a naplněný cibulí, česnekem…
Králík pečený ve slaninovém kabátku, podávaný s omáčkou s bílým vínem a knedlíčky se hodí i pro slavnostnější chvíle. Příprava vypadá složitě, ale je snadná, jen časově…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
Drůbež nakrájíme na tenké plátky, vše osolíme, opepříme a necháme odležet.Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme strouhanou mrkev, petržel a celer, vše chvíli…
Guláš je jedním z velmi oblíbených pokrmů nejen v naší kuchyni. Z kostek vepřového masa a koření připravíme lahodný základ, podlijeme pivem a podusíme doměkka. Na závěr…
Jemná, do máslové křehkosti dušená telecí líčka v delikátní omáčce, doplněná sametovým bramborovým pyré a kontrastně křupavým pórkem. Recept podle michelinského…
Nakládaná cuketa s paprikou je svěží a barevná pochoutka, která oživí každé jídlo. Ať už jako příloha ke grilovanému masu, součást obložené mísy nebo jen tak na chleba.…
Hledáte originální způsob, jak zužitkovat úrodu cuket? Tyto karbanátky z cukety, naložené v kořeněném octovém nálevu, vás překvapí svou chutí. Jsou skvělé jako…
Naložená cuketa na sladkokyselo ve stylu pečenáčů je netradiční pochoutka inspirovaná klasickým a oblíbeným receptem na ryby. Skvělý způsob, jak využít letní přebytky…
Připravit hovězí maso tak, aby bylo krásně měkké, si žádá svůj čas. Pokud mu ho ale dopřejete, odmění se vám bohatou chutí. V kombinaci s cuketou, mrkví, vínem a voňavým…
Máte ještě stále dostatek cuket ze zahrádky? Pak oceníte tento recept na zapečenou quinou s cuketou. Krásně voní po česneku a díky přidání vajec a sýra je i poměrně sytá…
Rychlé, šťavnaté a jednoduché jídlo z jednoho pekáčku, ve kterém upotřebíte celé kuře. Upečené v lahodném výpeku s rajčaty a cuketou, bude chutnat nejlépe s dušenou rýží…
Hladká a jemně nakyslá podmáslová omáčka „na způsob hodolanské“ spojuje podmáslí, brambory, divoké koření a restovanou klobásu. Podávejte s nakrájeným vařeným vejcem a…
Lahodné kapustové závitky plněné mletým jehněčím masem a fetou, jsou doplněné výbornou rajčatovou omáčkou. Šťavnaté maso je dobře okořeněné a s omáčkou skvěle ladí. K…
Mladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…
Hrnec Szekely je sytý maďarský pokrm z vepřového masa, kysaného zelí a zakysané smetany, který svou chutí připomíná kombinaci guláše a segedínské omáčky. Jak už samotný…
Sytá, výživná a plná chuti. Tahle polévka hravě zastoupí celý oběd. Kombinuje kvalitní bílkoviny, zeleninu a zdravé sacharidy do jednoho talíře, který zasytí a zároveň…