Jablkové čatní II.
Recept ještě nebyl hodnocenČatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…
Tato vydatná polévka plná chutí zahřeje i zasytí. Jemnou chuť květáku doplníme výrazným kořením - skořicí, zázvorem a kurkumou. Vše zjemníme kokosovým mlékem, které…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Čočková polévka na rajčatovém základě je chutná a rychle hotová. Na přípravu použijte opravdu dobrý zeleninový vývar, na chuti se to velmi výrazně projeví. Polévka je…
Trochu netradiční ale výborný domácí kečup z červenou řepou vás mile překvapí. Potřebnou hustotu mu dodá zelenina a o chuť se postará rajčatový protlak a použité koření.…
Zelňačka je ideální polévka do sychravého počasí. Dobře zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny. Ochutnejte ji i v této trochu jiné verzi s červenou řepou,…
Ke štědrovečerní večeři není nutné připravovat jen českou klasiku, smaženého kapra s bramborovým salátem. Pokrm hodný sváteční tabule je též kapr pečený s plátky sušené…
Objevte zdravou inspiraci pro diabetiky – kuřecí roládu s jemnou zeleninovou omáčkou a lehkým knedlíkem z čerstvého sýra. Tento lahodný pokrm spojuje vyvážené chutě s…
Kapustová polévka jako zelňačka je skvělá alternativa pro milovníky tradičních českých polévek. S podobnou kyselou a sytou chutí jako zelňačka, ale místo zelí se používá…
Lahodná a zdravější varianta klasického segedínského guláše, která potěší všechny milovníky rostlinné kuchyně! Segedín z hlívy ústřičné a zakysané smetany nabízí bohatou…
Obliba utopenců je velká a příprava snadná, proto si je často připravujeme i doma. S blížícím se svátkem zamilovaných můžete utopence připravit i ve tvaru srdíček.…
Tato výborná polévka zahřeje i zasytí a díky pestrým barvám vypadá pěkně na talíři. Dobrý kuřecí vývar s kousky zeleniny opečenými na másle podáváme s taštičkami, které…
Bůček nakrájíme na tenké plátky asi 0,5 cm a opepříme mletým pepřem. Klobásu oloupeme, nakrájíme na špalíčky, zabalíme do lehce naklepaných plátků bůčku (klepat jen pro…
Nedělní oběd je i v dnešních dnech události, při které se schází celá rodina a připravují se slavnostnější pokrmy. Pokud vašim strávníkům připravíte šťavnaté hovězí maso…
Vaječná tlačenka s houbami je skvělou pochoutkou, která ozvláštní každý slavnostní stůl. Spojení vajec, voňavých hub a jemného koření vytváří lahodný a svěží předkrm,…
Ledový salát obvykle jíme čerstvý, jde z něj ale připravit i tato výborná polévka. Díky mléku je velmi jemná, příjemnou chuť i vůni jí dodává čerstvý kopr. Aby dobře…
Klasická příprava chřestu s holandskou omáčkou pro začátečníky. Chřest je v Česku nejoblíbenější a nejcennější jarní zeleninou v sezóně od dubna do června. Lze ho sice…
Králík pečený ve slaninovém kabátku, podávaný s omáčkou s bílým vínem a knedlíčky se hodí i pro slavnostnější chvíle. Příprava vypadá složitě, ale je snadná, jen časově…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
Pod názvem botwinka se skrývá mladá červená řepa, ze které naši polští sousedé připravují skvělou stejnojmennou polévku, která je doslova plná zeleniny. Nechybí ani…
Patizon je opomenutou zeleninou, která se dá připravit na různé způsoby. Inspirujte se v tomto receptu a připravte si plněný patizon směsí z mletého hovězího masa. Je…
Sytá hrachová polévka je plná masa z vepřových žeber a kořenové zeleniny. Můžete přidat uzeninu dle chuti a vyškvařený špek, který se s hrachem výborně doplňuje.…
Guláš je jedním z velmi oblíbených pokrmů nejen v naší kuchyni. Z kostek vepřového masa a koření připravíme lahodný základ, podlijeme pivem a podusíme doměkka. Na závěr…
Indické jídlo je pověstné svou vůní, které dosahuje za pomoci koření jako je zázvor, garam masala, kurkuma a římský kmín. Pokud patříte do skupiny lidí, které nevadí,…