Kotlíkový party guláš
Recept ještě nebyl hodnocenNa tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
Do hrnce s vodou dáme nakrouhané zelí, nakrájenou cibuli, nakrájené brambory na kostičky a vaříme. Vedle si uvaříme rýži, pokud nemáme nějakou zbylou od jídla a také…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Šašlik neboli maso na jehle je velmi oblíbená záležitost u našich východních sousedů. Grilování naloženého a ochuceného masa patří k víkendovému hodování v mnoha…
Tradiční zelňačka z kysaného zelí je plná vitamínů a chuti. V zelňačce nesmí chybět pokrájená klobása, místo brambor můžeme použít kedluben, nepoznáte rozdíl. Polévku…
O tom, jestli se šípkovou nebo se zelím, se nemusíme hádat. Jistě vás v tomto receptu osloví křehké a jemné kančí maso v lahodné šípkové omáčce s knedlíky dle vlastní…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Dokáže příjemně zahřát a dobře zasytit. Čočková polévka, ochucená česnekem a plná vlákniny, je opravdu výtečná. Vašim strávníkům…
Tato polévka vám dodá sílu, příjemně zasytí krásně zahřeje v zimních dnech a pomůže v boji s nemocí. Tradiční valašská kyselica z uzeného žebra s kysaným zelím, brambory…
Dušený přírodní kuřecí plátek nemusí být jen nudné dietní maso. Připravte si k němu pikantní kořeněnou omáčku s kořenovou zeleninou a špetkou kari, která jídlo skvěle…
Telecí ossobuco je italský pokrm, původem z města Milán a jedná se o pravou delikatesu, která příjemně voní použitými bylinkami a maso se bude díky pomalému dušení…
Marinovaný zelný salát je osvěžující a chutnou variantou tradičního salátu. Křupavý a jemně pikantní bude osvěžující v letních dnech, také jako ideální příloha ke…
Těstoviny s kysaným zelím a klobásou jsou jednoduché, ale výrazně chutné jídlo, které spojuje jemnou kyselost zelí s pikantní chutí opečené klobásy. Tento rychlý a sytý…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Receptů na klasickou houbovou kulajdu je spoustu, ale tu od své maminky má každý většinou nejradši. V této polévce krásně vyniká výrazná chuť hub a kopru, polévka voní…
Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Předem povařený a do pikantní chuti odležený vepřový bok je lahůdka pro fajnšmekry! Pokud chcete, aby vám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnávejte. Už by…
Plněné papriky mletým masem jsou tradičním pokrmem, který si oblíbila řada domácností. Tento pokrm spojuje šťavnaté papriky s chutným mletým masem, které je dochucené…
Polévky jsou mnohdy velice dobrým a plnohodnotným pokrmem. Stejně tak je tomu v případě této fazolové s rajčaty. Je plná výživných surovin a doplněna o těstoviny, které…
Hutná, vydatná a plná poctivých ingrediencí – to je pořádná chlapská polévka, která zasytí a zahřeje. Ideální volba pro ty, kdo mají rádi výrazné chutě a nekompromisní…
Kousky masa podušené s divokým kořením skvěle doplní houbová omáčka, která je tak perfektně připravená a dochucená, že si na ní pochutnají i ti, kteří nemají houby…
Demi Glace je silný vývar, který vaši kuchyni pozvedne na úplně novou úroveň. Silná, masová chuť propůjčí každému pokrmu punc dokonalosti. Vývar je potřeba dlouho…
Červená čočka je výživově velmi bohatá surovina, která by neměla chybět v našem jídelníčku. Je snadno stravitelná a můžete z ní vykouzlit lahodný bezmasý pokrm. Červená…
Guláš ze zvěřiny je doménou podzimu a zimy. Dostane-li se k vám kousek kančího masa, vyzkoušejte připravit poctivý kančí guláš s brusinkovou marmeládou. Vůně divokého…