Čalamáda velmi chutná
Recept ještě nebyl hodnocenČalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čalamáda je skvělou přílohou k pečeným i grilovaným masům, zkuste si ji připravit podle tohoto receptu. Čalamáda po zavaření vydrží ve spíži celou zimu a máte tak vždy…
Smetanová omáčka s nádechem do lehce růžové či oranžové a měkké delikátní maso. Kuře na paprice je jedno z typických jídel naší kuchyně a tento recept jej určitě oživí a…
Masové rolády plněné různými náplněmi a podávané s různými přílohami jsou vděčným tipem, co uvařit. Krůtí maso plněné šunkou, sušený rajčaty a Chorizem, který se postará…
V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme,…
Sýrová omáčka se zeleninou je rychlý a jednoduchý způsob, jak vylepšit chuť vašich oblíbených těstovin. Tato krémová hustá omáčka je plná intenzivní zeleninové a sýrové…
Utopenci jsou oblíbená hospodská klasika. Tentokrát je připravíme trochu jinak a místo špekáčků použijeme vídeňské párky, které spolu s cibulí, česnekem a jalapeño…
Dýňová polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí, neboť chutí může připomínat svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou…
Když je podzim v plném proudu, přichází období pokrmů ze zvěřiny. Bažantí stehna můžete připravit nejen jako slavnostní oběd. Jemné bažantí maso upečte zabalené ve…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Uzená žebra jsou pochoutkou. Připravit z nich můžeme také lahodnou omáčku. Po uvaření žeber v tlakovém hrnci použijeme vývar do základu smetanové omáčky, do které…
Čočka je zdravá, moc dobrá a také velmi levná. Za pár korun s ní dokážete nakrmit celou rodinu. Nejčastěji se připravuje nakyselo se sázeným vejcem a kyselou okurkou.…
Ruské bifteky z hovězího masa, v jemné smetanové omáčce z kořenové zeleniny, obohacené o sterilované žampiony, jsou chutnou alternativou k oblíbené svíčkové omáčce.…
Sladko-slaná omáčka, křupavá zelenina a jemné těstoviny vytvářejí dokonale vyvážené jídlo, které si zamilujete. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a přeneste se do…
Frankfurtská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…
Prívarok s hráškem je prosté, ale přesto výborné jídlo. Hrášek ve smetanově krémové omáčce, zahuštěný máslovou jíškou, dochuťte octem a cukrem. Bobkový list a nové…
Přebytek vlastních slaďoučkých rajčátek můžeme zavařit ve vlastní šťávě. Tento praktický způsob uchování rajčat zachovává jejich čerstvost a šťavnatost po celý rok.…
Lišky jsou perlou mezi houbami pro svou kořenitou a specifickou chuť. Pokud patříte mezi milovníky těchto oranžových krásek, zkuste si připravit lišky na smetaně podle…
Králíka naporcujeme osolíme a prošpikujeme, pak ho ze všech stran orestujeme na másle. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a rozpustíme s tukem, pak přidáme cibuli a…
Sušené švestky namočíme do jablečné šťávy a přidáme skořici. Maso opečeme na oleji, osolíme, opepříme, zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu, opečeme. Přidáme…
Není tak těžké vařit v parním hrnci a proto....nakrájíme brambory na plátky a dáme místo košíku, pokmínujeme...dodruhého košíku dáme nakrájenou čerstvou zeleninu...na…