Nepečená vepřová svíčková
Recept ještě nebyl hodnocenMáslo a sádlo rozpustíme ve velkém hrnci. Maso prošpikujeme špekem, okurkou a paprikou a dáme opékat ze všech stran do připraveného hrnce.Než se maso opeče, okrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máslo a sádlo rozpustíme ve velkém hrnci. Maso prošpikujeme špekem, okurkou a paprikou a dáme opékat ze všech stran do připraveného hrnce.Než se maso opeče, okrájíme…
Geniálně jednoduchá zelná polévka. Chuť dodá směs obvyklého koření na zelnou polévku, zde ale s přidáním rajčatové šťávy. Přidejte k polévce čerstvý chléb a uvidíte, že…
Tekvicu alebo cuketu umyjeme,vyberieme semená a dužinu pokrájame na kocky.Cibuľu a 1 strúčik cesnaku osmažíme na oleji,pridáme tekvicu a zemiaky pokrájané na kocky.Znovu…
K tradičním štědrovečerním pokrmům zejména na Slovensku patří i zelňačka. Poctivou polévku z brambor a kysaného zelí ochutíte kořením, zahustíte smetanou a podáváte…
Den předem v PH (pomalý hrnec) s minimálním množstvím vody dáme ovařit uzené koleno. Uložíme ho do chladna, spolu s rosolem, který tam vznikne.Druhý den na rozpuštěném…
Nejprve očistíme maso od blan, omyjeme a svážeme provázkem do špalíku. (Správně se maso špikuje špekem, ale my to máme rádi bez něj). Maso osolíme a opepříme. V hrnci…
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme na drobno nakrájený sulc, zaprášíme paprikou a necháme sulc povolit. Poté přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a klobásu, koření,…
Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce. Přidáme kuřecí stehna, koření a rozmarýn. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka.Kuřecí stehna vyjmeme z hrnce a v troubě pod…
Pokud máte rádi pivo, určitě vyzkoušejte recept na pikantní hermelín v něm naložený. Dochutit se dá různými druhy koření, čerstvými bylinkami, hořčicí, chilli pastou…
Sulc je takový chudší příbuzný tlačenky, protože se dělá z podřadnějšího masa. Kolena obsahují spoustu kůže, šlach, chrupavek i kus kosti, což jsou všechno důležité…
Vepřové srdce se tradičně podává s jemnou smetanovou omáčkou. Srdce nejprve povaříme i s kořením, vývar poté použijeme na přípravu omáčky. Podávat můžeme s jednoduchými…
Směs mas nameleme do misky (nebo použijeme koupené mleté), přilijeme studenou vodu a dobře promícháme. Podle chuti přidáme koření, 1-2 špetky od každého, a sůl. Nakonec…
Večer předem čočku namočíme do dostatečného množství vody. Přidáme nové koření a bobkový list. Ráno vypijeme kafíčko, slijeme vodu z čočky. Proč? Udělejte to, čočka ve…
Uzené uvaříme v mírně osolené vodě a asi čtvrt litru vývaru uschováme.Cibuli nakrájíme a zpěníme ji na oleji a másle. Zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a…
Chuť vepřové krkovice nejlépe vynikne, když ji den předem naložíme do dobře okořeněné marinády. Druhý den maso pomalu upečeme, neztratí tak nic ze své šťavnatosti.…
Namočenú fazuľu uvaríme s bobkovým listom domäkka, na konci osolíme, fazuľu nerozvaríme. Scedíme. Odložíme asi 1 naberačku vody, v ktorej sa fazuľa varila.Cibuľu…
Jemnou a krémovou bramboračku si jistě oblíbíte. Na její základ nejprve uvaříme silný kuřecí vývar. Z brambor, bylinek a smetany pak vykouzlíte dokonalou polévku na…
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Maso nakrájíme na nudličky, zeleninu taktéž. Celer na kolečka. Cibuli na plátky. Vývar z masoxu. Oloupaný česnek. Uvařené nudle.Jako první si naložíme maso. Maso…
Maso si necháme nasekat na stejné kusy. Osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle ze všech stran dohněda. Přidáme celer, mrkev, petržel a cibuli, které jsme…
Zásobu vitamínů na zimu si jednoduše můžeme připravit již v létě. Ze snadno dostupných suroviny, které sklidíme na zahradě, naložíme a zavaříme čalamádu. Najdeme v ní…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme.Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř,…
Snadný recept na sterilované kyselé okurky, u kterého není potřeba vařit lák. Lák stačí smíchat a zalít s ním připravené okurky. Rychlé a efektivní zpracování letní…