Zeleninové chipsy
Recept ještě nebyl hodnocenDobré křupání k televizi, na oslavu nebo na piknik je vítanou pochoutkou. Pokud patříte mezi ty, co dbají na svoji výživu nebo hledají alternativu tradičním smaženým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dobré křupání k televizi, na oslavu nebo na piknik je vítanou pochoutkou. Pokud patříte mezi ty, co dbají na svoji výživu nebo hledají alternativu tradičním smaženým…
Křupavá cuketová placka je skvělým způsobem, jak využít čerstvou zeleninu a proměnit ji v zajímavý pokrm. Kombinace cukety, brambor, sýra a bylinek vytváří jemnou chuť,…
Spojení červené řepy a brambor je chutné a navzájem se tyto dvě suroviny dobře doplňují. Upečená kolečka řepy s česnekovým olejem mohou být spolu s pečenými bramborami…
Pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky: vytvoříme kvásek z droždí, trošky cukru a vlažného mléka.Změklé máslo i sádlo utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme citronovou…
Masové bramboráky jsou vydatnou variantou klasiky, která skvěle zasytí. Křupavé bramborové těsto doplněné šťavnatým hovězím masem a pikantním křenem se hodí k obědu i…
Jednoduchý a vydatný pokrm, který spojuje zemitou chuť hub s jemností brambor a čerstvou zeleninou. Barevná směs, která zasytí a přitom zůstává lehká, ideální na všední…
Výborná, sytá a přitom lehce stravitelná polévka, která zahřeje a zasytí. Plná vlákniny, rostlinných bílkovin a vitamínů. Skvělá volba pro zdravý oběd nebo večeři v…
Opečené brambory a voňavé kysané zelí voní po domácí kuchyni a skvěle chutnají samotné i jako příloha k masu. Rychlý, levný a přitom sytý pokrm pro obyčejný všední den.
Masopust je obdobím hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem rozpečené…
Hustá zeleninová polévka je opravdový zázrak. Dokonale zasytí, dodá tělu potřebnou vlákninu i vitamíny a navíc zahřeje. Krém z restované cukety a kedlubny se špetkou…
Bramborák nemusí být jen z brambor. Zkuste jej na podzim vylepšit přidáním dýně, cukety a porcí sušených, předem namočených hub. Usmažte je na sádle. A pak si rychle…
Voňavé křupavé bramboráčky, poctivé kysané zelí a šťavnaté uzené maso — trojice, která patří k nejoblíbenějším českým kombinacím. Tento sytý pokrm připomene poctivou…
Dozlatova upečené a přitom šťavnaté kuře můžete připravit i v remosce. Přidejte bylinky a koření, dodají správnou chuť. Péct se bude skoro samo bez hlídání. Na vás zbyde…
Uvařené vychladlé brambory nastrouháme na jemno.Smícháme je s ostatními surovinami a vypracujeme nelepivé, hladké těsto.Těsto rozválíme na silikonové podložce a…
Brambory oloupat a nakrájet na půlky až čtvrtky podle velikosti jednotlivých brambor (kvůli lepšímu uvaření). Celer opláchnout a rozkrojit na půl. Půlku hlízy nakrájet…
Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem smíchaným s utřeným česnekem a osolíme, opepříme. Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky či osminky, dle velikosti, osolíme.…
Na masti speníme drobne nakrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme mletú papriku, pokrájanú koreňovú zeleninu, pokrájané zemiaky, bobkový list, chvíľu restujeme. Zalejeme…
Nejprve vypražíme slaninu na suché pánvi, vyjmeme a výpek uschováme na později. Brambory a celer oškrábeme a obojí nakrájíme na plátky přibližně stejné velikosti a…
Nejdříve si brambory v slupce omyjeme (pořádně! nechcete přeci křupající hlínu mezi zubama!). Dáme je vařit do hrnce s mírně osolenou vodou. Na řadu přichází chipsy.…
Brambory jemně nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, mouku, vejce, grilovací koření, osolíme a zpracujeme těsto. Pokud bude řídké, přidáme trochu mouky. Těsto na…
Rozpusťte cukr a sůl ve dvou litrech vody v hrnci, přidejte kuře a nechte v lednici tak hodinku nebo trošku víc „nasáknout“. Pak kuře vyndejte z lázně a udělejte z něj…
Rozpusťte cukr a sůl ve dvou litrech vody v hrnci, přidejte kuře a nechte v lednici tak hodinku nebo trošku víc „nasáknout“. Pak kuře vyndejte z lázně a udělejte z něj…
Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, premiešame. Pridáme na ružičky rozobraný karfiol a na kocky narezané zemiaky. Osolíme, okoreníme, …
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso a klobásu a…