Fazolačka
Recept ještě nebyl hodnocenBáječná zimní polévka z bílých fazolí a zeleniny dobře zasytí. Může se do ní přidat i kousek uzeného masa či uzeniny. Jako hlavní chod už pak bude stačit jen něco…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Báječná zimní polévka z bílých fazolí a zeleniny dobře zasytí. Může se do ní přidat i kousek uzeného masa či uzeniny. Jako hlavní chod už pak bude stačit jen něco…
Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po…
Brambory si uvaříme ve šlupce, oloupeme a vydlabeme,celé posolíme. Šunku si nakrájíme na dlouhé proužky a sýr nastrouháme. Na dno každé vydlabané brambory dáme kousek…
Sytá polévka z kysaného zelí a pikantní klobásky je plná chutí a v chladném počasí příjemně zahřeje. Chuť jí dodá ještě mletá paprika a majoránka a kyselost zdůrazní…
Dostali jste chuť na sladký oběd, nebo vám zbyly brambory z předešlého dne? Skvělý recept, kterým uspokojíte chuťové buňky a jistě oživíte rodinný jídelníček. Těsto je…
Nápadů, jak připravit brambory netradičním způsobem, není nikdy dost. Tento, za použití tlakového hrnce a kousku másla, z nich vykouzlí dobrotu, ke které se rádi budeme…
Nejprve na pánvi osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibulku. Poté v hrnce rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Do jíšky dáme 2 PL octa a necháme trochu …
Křupavé, smažené bramboráčky sice nepatří zrovna mezi ta nejzdravější jídla, čas od času si na nich ale můžeme pochutnat s čistým svědomím. Zkusme si je podle tohoto…
Bramboráky patří mezi velmi oblíbená jídla, a ať jich usmažíte kolik chcete, vždycky vám budou nějaké scházet. Varianta s dýní hokaido zavání podzimem. Bramboráky jsou…
Jazyk je poněkud nedoceněný kousek masa. Pokud ho ale umíte připravit, zjistíte, že jste se ho obávali zbytečně. Je totiž velmi chutný a přitom vcelku laciný při nákupu.…
Oblíbenou českou klasikou je gulášová polévka, která je plná brambor, krásně měkkého hovězího masa a příjemně voní po majoránce. K této polévce neodmyslitelně patří…
Peciválky - oblíbené vdolečky našich prababiček - jsou dobrota pocházející z okolí Nového Bydžova a jejich vznik je datován do roku 1860. Jedná se o tradiční…
Kdo by nemiloval křupavé a voňavé bramboráky? Pokud je navíc doplníte lahodnou směsí z marinovaného vepřového masa a restované zeleniny, a na závěr zasypete čedarem,…
Brambory den předem uvařené ve slupce nastrouháme na jemno. Posypeme je moukou, směsí, špetkou soli a přidáme vejce.Rukou vypracujeme těsto a uděláme šišku, kterou…
Tato výborná kulajda vás zasytí i zahřeje. Cibulovou jíšku zalijete vodou, přidáte houby, brambory a čerstvý kopr. Po uvaření polévku zahustíte, přilijete smetanu a…
Buřtguláš je ideálním pokrmem, pokud vám v lednici zbyly špekáčky z opékání. Voňavá orestovaná uzenina, doplněná vařeným bramborem, tvoří základ pro chutný guláš s vůní…
Netradiční bramborový salát překvapí svou chutí i ty, kteří jinak bramborovému salátu neholdují. Uvařené brambory doplňuje kopr, majonéza, hořčice a krémová Lučina.…
Oloupeme a pokrájíme cibuli, osmažíme ji na sádle nebo oleji. Polovinu odebereme, když je ještě bledá a druhou polovinu osmažíme dozlatova. Pokud použijeme smaženou…
Do hrnce dáme vodu.Nakrájíme chléb na kostičky a připravíme si pánev s olejem.Připravíme i ostatní ingredience, česnek utřeme nebo prolisujeme.Dáme vařit vodu,…
Cibuli nakrájíme najemno, v hrnci ji orestujeme buď na sádle a nebo na másle.Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme a pokud je potřeba,…
Snad každá rodina si hýčká svůj jedinečný recept na polévku z kysaného zelí. Ať již "červená", nebo "bílá". S bramborami nebo bez. S uzeným masem nebo s klobáskou -…
Talíř horké polévky, provoněné majoránkou a česnekem, a zahuštěné máslovou jíškou, skvěle zahřeje zejména v chladných dnech. Do bramboračky, takové, jakou vařily už naše…
Máte chuť na kulajdu, ale houby už nerostou? Nesmutněte a připravte si kulajdu ze sušených a nakládaných hub. Po nakládaných skvěle chutná a po sušených hezky voní.…
Dýňová polévka s mrkví a bramborami je díky zázvoru lehce pikantní, ale ten správný šmrnc jí dodávají hlavně bylinky. Polévka je sytá a zahřeje vzhledem i chutí.…