Dančí s cibulovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenPro milovníky zvěřiny přinášíme vynikající recept na daňčí maso restované na bylinkovém másle, přelité cibulovou omáčkou a podávané s bramborovo-mrkvovým pyré. Je sice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pro milovníky zvěřiny přinášíme vynikající recept na daňčí maso restované na bylinkovém másle, přelité cibulovou omáčkou a podávané s bramborovo-mrkvovým pyré. Je sice…
Rybí filety i očištěné krevety (mražené necháme rozmrazit) opláchneme a necháme v sítu okapat. Zjistíme, zda není v mase kostička, případně ji pinzetou odstraníme. Rybí…
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky…
Rybu opláchneme vodou, dáme do pekáčku a posypeme z obou stran kořením, solí a bylinkami. Zakápneme olivovým olejem a trochou vody. Dáme péci zakryté alobalem na 200…
Do většího hrnce napustíme vodu a přivedeme na plotně k varu, vodu osolíme. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme na širší (buclaté) hranolky. Vhodíme je do vařící vody…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Oloupané bramory, vejce, jablka oloupaná bez jádřinců a sýr nakrájíme na kostičky. Okurku podélně rozkrojíme a…
Úhoře nakrájíme na špalíčky o délce cca 5 cm.Uvnitř ho vytřeme česnekem utřeným se solí. Vnější strany osolíme, okořeníme a posypeme bylinkami. Nechala jsem ho v lednici…
Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.Oloupané brambory nastrouháme na hrubším…
Oloupané brambory uvaříme téměř do měkka. Nasekáme na drobné kousky.Dáme nahrubo nasekanou cibuli na pánev, přidáme brambory a na sádle smažíme.Osolíme, opepříme.Přidáme…
Receptů na vajíčkový salát je nespočet, ale podle norem ČSN existuje pouze jeden pravý. Z několika základních ingrediencí připravíte lahodný pokrm, který chutná o to víc…
Kuřecí prsa osolíme a opepříme. Na dno pekáčku nalijeme cca 1,5 cm vývaru.Brambory oškrábeme, nakrájíme na větší kousky, mrkev očistíme a nakrájíme na cca 5 cm kousky.Do…
Do vody dáme vařit uzené kosti s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a cibulí překrojenou na půl. Mírně osolíme, kosti bývají slané. Zvlášť si uvaříme kroupy do…
Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme…
Kuřecí špalíčky s pikantní šťávou, vonící kořením s malými brambůrky a zeleninou, to je sen každého milovníka dobrého jídla. Pomalý hrnec vám tuto lahůdku nachystá…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měl být dostatek vlákniny, na které jsou bohaté luštěniny. Polévka z červené čočky je snadná na přípravu, čočku nemusíte…
Silvestr je již pomalu za dveřmi. Na oblíbených oslavách příchodu Nového roku nikdy nesmí chybět spousta bohatě obložených chlebíčků. Jednou z nejoblíbenějších pomazánek…
Vyzkoušejte lahodné bramborové placky plněné jemným tvarohem! Tato jednoduchá a chutná kombinace zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Skvělý tip na rychlou večeři nebo…
Bramborové placky jsou "jídlo chudých" dřívějších dob a zároveň luxusní pochoutka pro dnešní strávníky. S kysaným zelím a pomaštěné domácím sádlem zmizí bleskurychle z…
Lidový recept, který kombinuje levné a chutné suroviny. Brambory a zelí byly vždy součástí kuchyně našich babiček. Jihočeská lepenice neboli kočičák je příloha ze…
Jednoduché vařené taštičky s bramborovou náplní vyjdou na pár korun a chutnají báječně. Podáváme je posypané smaženou cibulkou a křupavou slaninou a ozdobené lžící…
Treska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Bramborové halušky, doplněné dozlatova uškvařenou slaninkou a klobásou, podávané s dušeným hlávkovým zelím, to je syté a chutné jídlo pro celou rodinu. Stačí pár surovin…
Nalaďte se na jarní vlnu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku. Je zjemněná smetanou a krásně voní majoránkou. Tuto lahodnou…
Brambory (bez slupky) nastrouháme najemno, vodu z nich z části slijeme a smícháme s vejcem, solí, moukou a strouhankou. Pořádně promícháme.Lžící nabíráme těsto a v ruce…