Bramborový koláč z pánve
Recept ještě nebyl hodnocenSladké i slané koláče zpravidla pečeme v troubě. S tímto receptem však objevíme možnost si koláč připravit i na pánvi. Jeho základem je bramborové těstíčko s bylinkami,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladké i slané koláče zpravidla pečeme v troubě. S tímto receptem však objevíme možnost si koláč připravit i na pánvi. Jeho základem je bramborové těstíčko s bylinkami,…
Rumfordská polévka - kdysi polévka pro chudé, dnes zpestření menu pro hladovějící rodinku. Je sytá, horká a opravdu velmi dobře vymyšlená pro rychlé zasycení. Doplňte ji…
Pečení v jednom pekáči je opravdu časově nenáročné a minimálně pracné na přípravu. Zeleninu i maso nakrájíme na kousky, společně ochutíme, promícháme a necháme v troubě…
Příprava boršče obvykle zabere mnoho času. Jednotlivé složky se přidávají postupně a to je při přípravě této polévky základ. Nic se nesmí uspěchat. Udělejte si na…
Nejen s majonézou a uzeninou je možno připravovat bramborový salát. Pokud chcete inovaci a změnu, vyzkoušejte náš recept. Zálivka tvořená smetanou, česnekem, jemným…
Bramborové placky s propečenými tmavými flíčky jsou dobroty z časů našich babiček. Pronikly i do současných domácností, protože jsou chutné, variabilní a lze je lehce…
Zajímavý koláč z bramborového těsta uvnitř skrývá šťavnatou jablečnou náplň, která voní po skořici a vanilce. Při přípravě můžeme využít zbylé vařené brambory. Voňavý…
Bramborové placičky z vařených brambor přijdou k chuti jako rychlý oběd či večeře. Jsou vhodné také jako jídlo do krabičky. Polovina dávky je s mrkví, žampiony a kmínem…
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Jemná a poctivá omáčka z brambor a cukety je letní dobrota, která voní domovem. Díky snadné přípravě a běžně dostupným surovinám ji zvládne uvařit i začátečník.…
Jemné noky obalené v dušeném červeném zelí a doplněné žampiony tvoří originální vegetariánské jídlo, které zasytí a zároveň potěší svou barevností i chutí.
Brambory nakrájíma na kostky a vložíme do většího hrnce. Zalejeme vodou a vložíme bujon. Až bude voda vroucí a brambory měkké, tak prolisujeme všechen česnek do polévky…
V hrnci si necháme zahřát olej. Přidáme zelenimovú směs a osmahneme. Zalijeme horkou vodou a přidáme bujón a koření. Přidáme očištěné, omyté a na kostičky nakrájené…
Vařené brambory dáme na talíř, zakápneme olejem, na ně položíme rozkrojený Hermelín řeznou plochou dolů, potřeme kečupem nebo hořčicí, poklademe cibulí a dáme na 2…
Z brambor, mléka, másla a soli vyrobíme bramborovou kaši, postup vám psát určitě nemusím. Smaženky - jsou vlastně jednodušší a levnější Holandské řízky. Gothaj nebo…
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, posypeme grilovacím kořením, zalijeme troškou sójové omáčky a spolu s nadrobno nakrájeným pórkem a žampiony (na kostičky) orestujeme…
Maso si rozkrojíme a uděláme plát, popřípadě naklepeme. Osolíme a opepříme. V misce si připravíme náplň. Dáme špenát, mozzarelu a rajčata do misky, vše vidličkou…
Zeleninu očistíme a pokrájíme na tenké plátky, max. 0,5 cm silné. Můžeme si pomoci třeba škrabkou nebo mandolinou. Do většího kastrolu dáme vařit smetanu s mlékem,…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, fazolky, překrájené brambory, bujón, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do…
Na ol.oleji si opečeme anglickou slaninu, přidáme na 1/2 měsíčky nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova. V míse si smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem.…
Večky si rozmočíme ve vodě, vymačkáme je a dáme do mísy, k nim přidáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, 1 vejce, saturejku, pepř, sůl, nasekanou petrželku,…
Brambory oloupeme a omyjeme a nakrájené na polovinu uvaříme v osolené vodě. Slijeme vodu a ihned prolisujeme. Po vychladnutí smícháme s jedním bílkem a lžící solamylu a…
Nejřív si uvařím fazolky, které jsem den předtím namočila do vody. Vařím je v papiňáku, od doby varu 20 minut.V jiném hrnci osmahnu na oleji cibulku, přidám salám na…
Mouku smícháme se solí a pepřem a obalíme v ní nakrájené maso. Rychle osmahneme na pánvi, nebo máme-li možnost, tak přímo v pekáčku/nejlépe se silným dnem. Přidáme…