Bylinkové brambory s krkovičkou z jednoho pekáčku
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krkovička, brambory a cibule - tři základní suroviny, ze kterých vykouzlíme výborný oběd. Můžeme experimentovat s bylinkami i kořením, fantazii se meze nekladou. Vůbec…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme, aby nebylo dlouhé a přidáme na cibuli. Orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme do měkka.Pak zaprášíme moukou a…
Název škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je…
Rychlé řešení obědu, večeře nebo i jen svačiny, když je chuť. Dokřupava opečené brambory stačí zalít vajíčkem se smetanou, doplnit bylinkami a nechat opéct. Na talíři je…
Levné bramborové jídlo našich babiček zná jistě každý. Brambory můžeme podávat jako samostatný chod, případně poslouží jako příloha k pečenému masu. Přidání křenu posune…
Většina z nás využívá kapří jikry hlavně do rybí polévky. Z jiker však můžete připravit i výbornou pomazánku, která skvěle chutná na topince nebo na krajíci čerstvého…
Mezi jedno z nejoblíbenějších sladkých jídel našich rodičů a prarodičů patří bramborové šulánky, nejčastěji s mákem, cukrem a máslem. Pomalu však upadají v zapomnění.…
Čočková polévka je sama o sobě velmi sytá. Přidáme-li do ní ale ještě nakrájenou klobásku a párky, kostičky brambor, a dochutíme ji hořčicí a kořením, hravě zastoupí…
Jednoduchá, zdravá a překvapivě osvěžující. Krémová polévka s výraznou barvou a zemitou chutí červené řepy, doplněná bramborami, citronovou kůrou a vývarem. Rozmixovaná…
V Tyrolských Alpách najdete gröstle všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním…
V poslední době se tento velice šťavnatý typ vepřového masa těší velké oblibě - řeč je o panence. Tento pokrm je navíc provoněný houbami a jako přílohu vám nabídne…
Staročeská příloha, která stojí někde mezi bramborovými knedlíky a haluškami. Proč se jim vlastně říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do bramborového těsta…
Staročeská příloha, která stojí někde mezi bramborovými knedlíky a haluškami. Proč se jim vlastně říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do bramborového těsta…
Pokud máme rádi krémové polévky a jsme příznivci česneku, mohl by nás potěšit tento česnekový krém, zahuštěný bramborami a trochou mouky. Talíř horkého a sametově…
Tento jednoduchý, rychlý a chutný pokrm nás příjemně zasytí. Vařené brambory opečeme s bůčkem a klobáskou a poté promícháme s dušeným zelím. Kysané zelí, bůček a uzenina…
Brambory omyjeme i se slupkou, osušíme, nakrájíme na malé kostičky a dáme na stranu.Připravíme vyšší plech, dáme do něj trochu sádla, do něj nakrájené brambůrky, osolíme…
Domácí pečení je radost. Když domov rozvoní čerstvě upečený chléb, nadýchaný a s křupavou kůrkou, seběhne se kolem stolu celá rodina. Příprava bramborového chleba je…
Škubánky opečenky jsou jednoduché osmažené šišky či karbanátky z bramborového těsta. Nejlépe chutnají osmažené na sádle. Možnosti jejich využití jsou velmi široké a hodí…
Den předem naložíme řízky do marinády z oleje a koření. Také uvaříme ve slupce dobře omyté brambory.Na dno horkovzdušné fritézy (HF) dáme vodu, máslo, koření a zamícháme…
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se…
Chcete připravit rychlou a vynikající přílohu? Jednoznačně vsaďte na americké brambory. Aby nebyly tak obyčejné, přidali jsme kromě koření také tatarku, ve které se…
Pokud máte rádi husté a vydatné polévky, pak vyzkoušejte tento vyladěný recept. Najdete v něm spoustu zelí a brambor, dobrou klobásu a pálivá paprika Vás trošku polechtá…
Kuřecí prsa opečená s rozmarýnem podáváme s výpekem ochuceným slaninou a česnekem. K tomuto jídlu se skvěle hodí uvařené brambory opečené na sádle. Příprava jídla je…
Tento salát je podle autorky již taková malá příprava na Vánoce. Výborně se jím potírají i chlebíčky. Salát podávejte se smaženým kuřecím řízkem nebo na na vánoce s…