Zelníky s kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenVýborné jídlo vznikne, když se při přípravě potkají suroviny, jakými je kysané zelí, brambory a kuřecí maso. Podle rychlého receptu můžete uvařit plnohodnotnou večeři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborné jídlo vznikne, když se při přípravě potkají suroviny, jakými je kysané zelí, brambory a kuřecí maso. Podle rychlého receptu můžete uvařit plnohodnotnou večeři…
Křupavý bramborák naplněný masovou směsí se zeleninou úplně láká k zasednutí ke stolu. Přitom toto jídlo není z nejpracnějších. Můžete využít i zbylé pečené maso a…
Krkonošské kyselo patří mezi krajové specialiy Podkrkonoší. Polévka z chlebového kvásku, hub a brambor má specifickou nakyslou chuť a je velmi oblíbená. Pro bohatší chuť…
Křupavé placičky na způsob bramborových rösti jsou vyrobeny z nahrubo nastrouhaných brambor, ale s přidáním strouhaného celeru a na jemno nakrájeného pórku získají nový…
Z vařených brambor můžete připravit spoustu různých pokrmů, třeba smažené bramborové klobásky, které jsou krom brambor také plné uzeného masa a zeleniny. Jejich příprava…
Stará osvědčená klasika, to jsou pečené brambory s kmínem a kysaným mlékem či podmáslím. Dokřupava upečené brambory potvrzují rčení, že v jednoduchosti je krása. Navíc…
Grenadýrmarš je jídlo, ve kterém zužitkujete uvařené těstoviny a brambory, někdy také bramborové noky. Stačí k nim přidat dozlatova usmaženou cibulku, omastit a skromné,…
Snad nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou jsou jitrnice. Připravit z nich můžeme skvělou pomazánku, kterou podáváme na křupavých očesnekovaných topinkách, posypanou…
Nejen na Velikonoce se hodí mít v zásobě dobrý recept na vajíčkový salát nebo pomazánku. Chutná kombinace uvařených vajec, brambor a sterilovaných okurek a hrášku. Stačí…
Zapékané brambory pokryté zlatavou vrstvou rozpečeného sýra jsou oblíbená dobrota, kterou můžeme podávat samostatně, nebo jako vydatnou přílohu. Přidat k nim můžeme…
Oběd pro jednoho se dá krásně připravit i servírovat v jedné misce, a nezašpiníte skoro žádné nádobí. Zapečená vinná klobása s cibulí a bramborami je snadná na přípravu…
Výborný salát z červené řepy a brambor spojíme jogurtem, majonézou a hořčicí. Podáváme ho ozdobený kousky vařených vajec. Salát chutná skvěle a navíc je velmi vydatný.
Snad jednou z nejvíc oblíbených českých polévek je bramboračka, jejíž chuť utváří nejen brambory, ale i houby a kořenová zelenina. Talíř syté polévky vám svojí vůní…
Máte doma zbytky vařených brambor a nevíte, co s nimi? Tyto bramborové muffiny jsou skvělým a rychlým způsobem, jak je proměnit v lahodnou večeři. Navrch přidejte…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vodě se solí a kmínem doměkka.Pohanku propereme a uvaříme jako rýži: na 1 díl pohanky 2 díly vody, kterou ochutíme solí a…
Oblíbené nočky z bramborového těsta, italské gnocchi, jsou hotové vmžiku, pokud máte již uvařené brambory ve slupce. V těstě tohoto receptu je přidán i strouhaný sýr,…
Výborná příloha nebo hlavní chod podávaný se zeleninovým salátem - to jsou výborné šťouchané brambory. Smícháme je s osmaženou schwarzwaldskou šunkou a jarní cibulkou. K…
Variace na klasické zapékané brambory, obohacené o sladkou kapii a jarní cibulku, které jídlu dodají nejen barvu, ale i skvělý chuťový rozměr. Vše je zapečeno s krémovou…
Obědy z jednoho pekáčku jsou oblíbené hlavně pro svojí nenáročnost. Postačí jen všechny suroviny zapéct v troubě a skvělé jídlo na světě. Mlété maso pod peřinkou z…
Bramborový salát je tradiční pochoutkou, podávanou ke štědrovečerní večeři. V každé rodině sice kraluje jeden léty ověřený recept, ale proč neudělat změnu. Připravte…
Masová haše je jednoduchá směs mletého vařeného masa, kterou můžete podávat jako samostatný pokrm s oblíbenou přílohou nebo použít do náplní. Dokřupava usmažené…
Chutné využití zbylých brambor, to jsou bramborovo-špekové placky. Placky můžete smažit v rozehřátém oleji či upéct v troubě. Obě varianty jsou výborné a je jen na vás,…
Jsou hřejivým a sytým pokrmem, který potěší milovníky poctivé domácí kuchyně. Dozlatova propečené plátky brambor ve smetanové omáčce s vůní sýra, můžete doplnit česnekem…
Vaječnou omeletu, podobnou tortille, obloženou zeleninou a s jemným ovčím sýrem, využijeme jako sytý bezmasý oběd nebo večeři. Tortilla s brambory, rajčaty a pórkem je…