Pórkový krém
Recept ještě nebyl hodnocenJemná pórková polévka je ideálním lehkým obědem. Připravit ji můžete i ve všední dny, kdy nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete vychutnat dobré domácí jídlo. Pórkovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jemná pórková polévka je ideálním lehkým obědem. Připravit ji můžete i ve všední dny, kdy nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete vychutnat dobré domácí jídlo. Pórkovou…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Kachní stehna jsou dokonalou klasikou, která vynikne v kombinaci s dušeným červeným zelím a domácími knedlíky. Stehna se nejprve pečou přikrytá, poté se otočí, dosladí a…
Polévky jsou skvělým základem našeho jídelníčku a můžeme je připravit prakticky z jakékoliv suroviny. Na tuto polévku budeme potřebovat kedluben a brambory, které…
Dobře ochucené a pořádně propečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a…
Tato krémová polévka potěší jemnou chutí, vůní kurkumy a tymiánu i praktickým využitím zeleniny, která by jinak zůstala v lednici. Nakonec ji stačí doladit opečenou…
Meruňkové knedlíky jsou tradiční letní pochoutka, která spojuje sladkost zralého ovoce s jemným bramborovým těstem. podávané s máslem, posypané tvarohem, strouhankou…
Letní variace na bramboráčky přináší kombinaci cukety a brambor. Pokrm s nádechem léta voní česnekem a bazalkou a uvnitř každého bramboráčku najdete plátek mozzarelly a…
Když se řekne bramborový salát, snad každému se vybaví Vánoce. S tímto receptem však můžete připravit jeho letní verzi, kdy přidáte k zelenině navíc i cuketu. Dochutit…
Guláš z masa z vepřového plecka není třeba ani zahušťovat, zvládne to množství cibule a hub. Hustý a sytý pokrm doplňují čtvrtky brambor, které jsou vařeny přímo v…
Příprava kuřecích prsou na grilu je velmi snadná a rychlá. Pokud je předem pár hodin necháme marinovat, získáme z nich maximum chuti. Stačí k tomu jen čerstvé bylinky a…
Domácí housky s přídavkem vařených brambor v těstě jsou krásně měkké, dlouho vydrží vláčné a mají jemně nasládlou chuť. Skvěle se hodí k snídani, na svačinu i jako…
Tradiční boršč je sytá polévka plná masa, zeleniny a výrazné chuti červené řepy. V tomto receptu se spojuje hovězí, vepřové i kuřecí maso s bramborami, zelím a kořenovou…
Jemné a nadýchané placky z kynutého těsta jsou plné semínek a ovesných vloček. Toto spojení je přínosné pro naše zažívání. Jejich příprava je snadná, jsou raz dva…
Šťavnaté kuličky z mletého masa s překvapivou kapustovou náplní, dodají klasickému jídlu nový rozměr. Hodí se k obědu, chutné večeři a potěší všechny kdo mají rádi…
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu mouky (vše vezmeme z odvážených, přichystaných surovin) a necháme 20 minut vzejít kvásek. Pak přidáme všechny ostatní suroviny…
Cibulku na jemno orestujeme na tuku a přidáme špenát, mléko, česnek, sůl a pepř a necháme chvilku dusit. Mleté maso orestujeme a dochutíme solí, pepřem a provensálským…
Očištěné kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme, pokmínujeme a položíme do pekáče na oloupané menší brambory (nové brambory stačí vydrbat kartáčkem), které…
Jsou nenáročné na pěstování a na jaře jsou nejšťavnatější. Řeč je samozřejmě o ředkvičkách. Pokud vás již omrzela ředkvičková pomazánka, vyzkoušejte z nich připravit…
Česnek rozpůlíme, zakápneme olivovým olejem, dáme na plech, nebo alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 min. Po upečení ho necháme vychladnout a vytlačíme…
Mäso rozrežeme na plát a naklepeme. Potrieme 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zľahka posypeme mletou paprikou. Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na…
Na fenyklové pyré uvaříme omyté, oloupané a nakrájené brambory. Zvlášť uvaříme půl bulvy fenyklu a plátek celeru, nakrájené najemno. Uvařenou, scezenou zeleninu…
Maso osolime, pridame kmin a na platky nakrajeny cesnek, zasypeme nakrajenou cibulkou a peceme prikryte na sadle nebo oleji do mekka. Podle potreby podlevame vodou.…
Brambory nakrájíma na kostky a vložíme do většího hrnce. Zalejeme vodou a vložíme bujon. Až bude voda vroucí a brambory měkké, tak prolisujeme všechen česnek do polévky…