Krémová polévka z dýně
Recept ještě nebyl hodnocenDýňová polévka je podzimní stálice. Její sytě oranžová barva spolu s plnou chutí vás dokonale zahřejí v sychravých dnech. Tato verze je bez smetany, zahuštěná pouze…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýňová polévka je podzimní stálice. Její sytě oranžová barva spolu s plnou chutí vás dokonale zahřejí v sychravých dnech. Tato verze je bez smetany, zahuštěná pouze…
Receptů na bramborový guláš najdete spousty. Tentokrát jsou k bramborám a kvalitním párkům přidané i houby a hotový guláš je zjemněný smetanou. Vyzkoušejte a uvidíte, že…
Výraznou chuť lesních hub si naplno vychutnáme v jemné smetanové omáčce, kterou provoníme aromatickou šalvějí. Hříbkovou omáčku podáváme s jednoduchými bramborovo…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Kapusta v kombinaci s čerstvým úlovkem hub udělá z obyčejné zeleninové polévky s bramborem luxus na talíři. Nezapomeňte přidat trochu uzené papriky, po ochutnání…
Podzimní dýňová polévka, která je ozvláštněna červenými fazolemi, vás překvapí jednoduchou a rychlou přípravou. Polévku můžete dochutit do sladko-kysela, nebo přidat…
Vypadají jako klasické bramboráky, ale zdání klame. Tyto smažené placky jsou sice z nastrouhaných brambor, ale doplňuje je mleté maso a řízný křen. To zajistí, že…
Pečení v jednom pekáči je opravdu časově nenáročné a minimálně pracné na přípravu. Zeleninu i maso nakrájíme na kousky, společně ochutíme, promícháme a necháme v troubě…
Jednou z oblíbených pomazánek na sváteční chlebíčky je ta bramborová. Uvařené brambory spolu s dalšími surovinami nastrouháme a dochucujeme podle vlastní chuti. Někdo…
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má…
Kuře vařené v zelenině je velmi příjemný pokrm, vlastně něco mezi polévkou a hlavním jídlem. Kusy zeleniny jsou nakrájeny na větší kousky, stejně tak maso. Součástí…
Talíř teplé a vydatné zeleninové polévky přijde vhod v zimním období, kdy nejen zahřeje, ale i zasytí. Vyzkoušejte uvařit pórkovou polévku s kroupami, která voní po…
Tradiční zelňačka v doprovodu netradičních chutí. Kousky brambor doplní pohanka a uzenina. Zejména pikantnější papriková klobása dodá polévce charakteristickou chuť.…
Masová pomazánka s plnou, lehce pikantní chutí, je výborná především na opečených topinkách a toustech. Zužitkujete do ní zbytek vařeného masa od oběda či večeře a…
Ze zbylých brambor a masa od oběda můžete připravit lahodnou pomazánku, jejíž příprava není nijak složitá. Pomazánka se perfektně hodí na topinky. Pokud máte rádi…
Gulášová zelná polévka je vydatná a chuťově výrazná kombinace tradičního guláše a kysaného zelí. Spojuje pikantní koření a svěžest zelí do jednoho lahodného pokrmu,…
Zeleninové placičky jsou skvělý a chutný způsob, jak podávat zeleninu. Můžeme je připravovat v mnoha variacích a pokud chceme ještě zdravější verzi, místo smažení je…
Prosté a jednoduché jídlo našich předků, bramborové placky s česnekem, vychází z toho, co měly hospodyňky zrovna ve spíži. Brambory, česnek, vejce, sádlo, to vše se v…
Pyttipanna je oblíbené skandinávské jídlo, připravované na pánvi. Skvělé je, že při přípravě využijeme i zbylé suroviny ze zásob. Připravíme ho z brambor, cibule a…
Vynikající jídlo nemusí být vždy časově náročné. Vyzkoušejte kuřecí paličky marinované v jogurtové marinádě s domácími hranolkami a uvidíte, že se po nich jen zapráší.…
Klasická zelňačka dostává nový rozměr díky pečeným bramborám, které dodávají jemně kouřovou chuť. Spojení kysaného zelí a pečených brambor tvoří dokonalou kombinaci,…
Bramborové halušky s vůní česneku jsou sytým a levným jídlem z dostupných surovin. Doplňte je o kousek smažené slaniny, restovanou cibulku a kysané zelí a získáte…
I jednoduché a snadné pokrmy mají své kouzlo. Takové dokřupava upečené brambory, vonící po česneku a tymiánu, můžete připravit jako přílohu k masu, nebo jako samostatné…
Pokud vám zbyly vařené brambory, můžete z nich připravit tyto výborné bramborové placky. Přidáte do nich i trochu strouhaného sýra. Dozlatova osmažené placičky podávejte…