Lečo s bůčkem

Vepřové maso Doba přípravy: 90min. 4 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 90min. 4 názory

Suroviny ~8

1 kg libového bůčku
4-5 ks zelených paprik
6-8 ks rajčat
2 ks cibule
2 ks cibule s natí
3 PL sádla
3 ks vejce
1 PL Vegety nebo 2 ks zeleninového bujónu
1 PL mleté sladké papriky
1/2 PL mleté pálivé papriky
1 PL Solamylu
kmín
pepř
čubrica
1 - 2 PL rajčesnekové směsi dle: http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-rajcatova-smes-bez-konzervace/

Postup přípravy receptu

  1. V širším kastrolu s nepřilnavou úpravou lehce osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme na menší kostky pokrájený, v Solamylu obalený bůček a prudce smažíme dokud nezačne cibulka hnědnout v ten moment rozhrneme maso a do tuku vsypeme oba druhy mleté papriky.

  2. Rozmícháme v tuku, počítáme do pěti a zalijeme asi šálkem vroucí vody. Promícháme s masem, přidáme Vegetu, pepř, kmín a zvolna dusíme.

  3. Během dušení maso občas mícháme a podléváme aby bylo potopené asi tak ze tří čtvrtin. Jakmile lze vařečkou překrojit kousek masa, přidáme na kousky pokrájené, vyčištěné papriky a asi 10 minut vše dusíme.

  4. Potom přidáme na kousky pokrájená, "bubáků" zbavená rajčata, dvě špetky čubrici a vše dusíme.

  5. Hlídáme aby se rajčata úplně nerozvařila, přidáme nakonec pokrájenou cibuli sečku, rajčatovo-česnekovou pastu podle slanosti šťávy, jako poslední zahustíme rozmíchanými vejci a po ztuhnutí můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Kmín lze přidat již do cibulky když ji smažíme, krásně vše provoní - dle PANA kuchaře Babici.

Pokud se zdá lečo kyselejší, můžete přidat 1-2 lžičky cukru.

Já to přisladil.

Komentáře k receptu Lečo s bůčkem

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Bibinka Bibinka

    Tome, lečo s bůčkem:-?to se mi líbí a nikdy mě to nenapadlo, já bych si prosila bez pálivé papriky-děkuji:-p Máš 3.bod:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Stejně jako Danca bych si dala;-), lečo je mé oblíbené a spolu s bůčkem a ostatními surovinami...:-p, nezbývá mi nyní nic jiného, než to "rozchodit", ale nechávám tu velký bodík :yes::-K

    Odpovědět

  • Danca Danca

    To bych si dalaaa:-p:-p.Miluju rajčata, bohužel jsem letos na ně dostala nějakou alergii, mám po nich plnou pusu aftů;-(;-( Snad to není doživotní.. Ale třeba tepelně upravená snesu, zatím jsem to neriskovala, ale tohle papání mě láká:yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: konzervace leča bůček na leču lečo konzervace lečo konzervace bůček s léčem lečo recept konzervace paprik konzervace pálivých papriček babica leco recepty s buckem lečo pečené s bůčkem bucek v lecu recepty s s bůčkem pecene vepřové ocasky recept na leco lečo, konzervace rajčata s bučkem bucek peceny na lecu veprovy bucek na lecu peceny bucek v zeleninovem lecu